Nem Obama származása befolyásolta a szavazókat

A Kereszténydemokrata Néppárt szerint figyelemre méltó, hogy az amerikai választók csak arra figyeltek, melyik elnökjelölt milyen megoldásokat kínál a meglévő gondokra és Barack Obama származása nem befolyásolta a döntésüket nyilatkozta a Magyar Távirati Irodának Firtl Mátyás, a párt országgyűlési képviselője.

Az elnökválasztással összefüggésben a KDNP politikusa elismerően arról a politikai kultúráról, amelynek a világ tanúja lehetett. Firtl Mátyás azt a momentumot említette, hogy a megválasztott demokrata elnök riválisa, a republikánus John McCain azonnal felkínálta segítségét Barack Obamának.
   
A kereszténydemokrata politikus figyelemre méltónak nevezte a magas részvételi arányt is.    
Hangsúlyozta, Európa, de Magyarország számára is fontos, hogy a nem túl nagy külpolitikai tapasztalatokkal rendelkező új elnök miként tudja kezelni azokat a feladatokat, amelyek az euroatlanti szövetségből rá hárulnak. Nagy kérdés, hogy a választási kampányban jelzett iraki csapatkivonásnak, illetve a megerősített afganisztáni szerepvállalásnak Magyarország számára milyen következményei lesznek.
   
A politikus annak a véleményének adott hangot, hogy az USA új elnökének figyelnie kell Oroszország „expanziós törekvéseire”. 
   
Mint mondta, Magyarország az eddigi amerikai kormányzattal is jó kapcsolatokat tartott fenn, s az Obama- adminisztrációval is erre kell törekednie.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!