Nem szabad félvállról venni a vasárnapi választást

Nem lehet félvállról venni a vasárnapi európai parlamenti (EP-) választást – jelentette ki Orbán Viktor kormányfő Balmazújvárosban.     A miniszterelnök beszédében kiemelte, országjárása során azt tapasztalta, hogy az európai parlamenti választást illetően olyan nagyon nincsenek fellelkesülve az emberek, merthogy a fontos dolgok szerintük már eldőltek április 6-án.

Orbán Viktor hangsúlyozta: mégsem vehetjük félvállról" a vasárnapi választást. Szerinte világossá kell tenni, hogy egy korszak lezárult, a bukott baloldal után más értékek, programok következnek,"s ne adjuk meg az esélyt, hogy az európai parlamenti választáson visszakapaszkodjanak.  

Mint mondta, győznie kell a Fidesz-KDNP pártszövetségnek azért is, mert bár Magyarországon születnek meg a döntések, de azokat Brüsszelben lehet megakasztani.  

Ezért, álláspontja alapján, nem szabad olyan embereket küldeni Brüsszelbe, akik nem állnak ki a magyarokért, s kint gáncsolják el a kormányt, hanem becsületes, a magyar érdekekért kiállni képes embereket kell választani. A Fidesz listáján szereplők ilyenek - fűzte hozzá.  

A miniszterelnök arra kérte a választókat, hogy ne szavazzanak azokra, akik egyfajta Európai Egyesült Államokban gondolkodva áldoznák fel a magyar szuverenitást, nyelvet, gazdaságot, politikai önállóságot.   

De azokra se hallgassanak, akik az Európai Unióból kilépve képzelik el az ország jövőjét - tette hozzá.   

Orbán Viktor hangsúlyozta, hogy európai parlamenti küzdőtéren, olyanok akarták megmondani mi legyen a magyar alkotmányban, mi legyen a rezsicsökkentéssel, akik nem ismerték az országot.  

Hangsúlyozta, hogy az ország gazdasági fejlődését  nem lehet megalapozni, ha nem vagyunk ott. 

Ugyanakkor érdekeinket csak akkor tudjuk érvényesíteni az unióban, ha Magyarországnak elkötelezett nemzeti kormánya van – jegyezte meg.  

A Fidesz elnöke köszönetet mondott támogatóinak, hogy 2010 után az idén is biztosították számukra a kétharmadot, s kérte a választókat menjenek el szavazni.  

„Három a magyar igazság, s ez lesz a második” – mondta a kormányfő az idei három – az országgyűlési, az európai parlamenti, s az őszi önkormányzati – választásra utalva.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!