Nem támogatja az elnökjelöltet a Fidesz és a KDNP

Megosztottak a parlamenti erők az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) elnöki tisztségére javasolt jelölt támogatása tekintetében: a szocialisták támogatják a jelöltet, a Fidesz és a Kereszténydemokrata Néppárt azonban nem. Az Országgyűlés hétfőn szavaz az államfő és a miniszterelnök közös, az ORTT elnöki tisztségére javasolt jelöltjéről, Polyák Gáborról. A döntést az összes képviselő több mint felének szavazatával hozzák meg.

A KDNP képviselőcsoportjának álláspontja szerint a parlamenti ciklus utolsó ülésére időzítve, néhány nap alatt nem lehet felelős döntést hozni a magyar médiarendszer törvényi felügyeletét ellátó ORTT elnökének személyéről – hangsúlyozta a Magyar Távirati Iroda érdeklődésre a párt sajtóosztályán.

Cser-Palkovics András, a Fidesz helyettes szóvivője azt nyilatkozta: lehetetlen helyzet, hogy egy olyan fontos, számos szakmai kérdést is felvető tisztség betöltéséről úgy kelljen döntenie a parlamentnek, hogy alig néhány nap áll csupán rendelkezésre a jelölt szakmai felkészültségének és alkalmasságának vizsgálatára. „A Fidesznek ezért, jelen körülmények között nem áll módjában érdemben állást foglalni a személyi jelöléssel kapcsolatban és nem áll módjában támogatni azt a parlament hétfői ülésnapján” – közölte.

Budai Bernadett MSZP-szóvivő közlése szerint a szocialisták számára a jelölt elfogadható, mert megfelel annak a kritériumnak, hogy a politikai pártok és az elektronikus média között egyenlő távolságot tartson.

Az SZDSZ-frakció hétfői ülésén dönt arról, hogy miként szavaznak az ORTT élére jelölt Polyák Gábor ügyében, de az MTI-nek nyilatkozó Pető Iván azt mondta, ő személy szerint támogatja az aspiráns megválasztását.

Kerék-Bárczy Szabolcs, az MDF szóvivője közölte: pártja szerint az ORTT nem maradhat huzamosabb ideig vezető nélkül. A jelölt szakmai múltja szerintük alkalmassá teszi a feladat elvégzésére, és az MDF azt reméli, hogy munkáját a pártoktól függetlenül, „távolságtartóan” végezheti majd. Az MDF tehát támogatja és megszavazza a jelöltet – jelentette be a szóvivő.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!