Nem tiltaná be a benzinkutakon a dohányáru forgalmazását a KDNP

Az üzemanyagtöltő állomásokon továbbra is lehessen dohánytermékeket vásárolni – indítványozza Aradszky András, a Kereszténydemokrata Néppárt országgyűlési képviselője a fiatalkorúak dohányzásának visszaszorításáról és a dohánytermékek kiskereskedelméről szóló törvényjavaslathoz benyújtott kapcsolódó módosító indítványában.

Az Országgyűlés honlapján közzétett javaslat szerint dohánytermék-kiskereskedelem más üzletben is folytatható, ha az üzletet az üzemanyag-töltőállomás működteti, és a dohánytermékeket az üzletben a többi terméktől elkülönítve, zárt szekrényből szolgálják ki.  

A képviselő indoklása szerint a Magyarországon átutazók rendszerint az üzemanyag-töltőállomásokon szerzik be az üzemanyag mellett az egyéb igényeiket szolgáló termékeket, köztük a dohányterméket is.  

Amennyiben ez a beszerzési lehetőség megszűnik, az átutazó fogyasztók nem fogják vállalni a többi között időveszteséggel járó egyéb beszerzés kényelmetlenségét, úgy tervezik majd dohánytermék – vásárlást, hogy a magyarországi átutazásra már legyen megfelelő mennyiség.  

Ezáltal az üzemanyag-töltőállomásokon a kieső dohánytermék-forgalom a teljes dohánytermék-értékesítés csökkenését fogja eredményezni. Ez azzal jár, hogy a dohánytermékek-forgalmához kapcsolódó állami adóbevételek is csökkennek – fejtette ki.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!