Nem tudják a szocialisták Magyarország sikerét megemészteni

A fideszes és KDNP-s európai parlamenti képviselők csoportja közleményben szólította fel a magyar szocialista EP-képviselőket, hogy segítsék a múlt heti EU-csúcson elfogadott uniós keretköltségvetés elfogadását az EP-ben. Álláspontjuk szerint az Európai Tanács pénteki megállapodása során elért kiemelkedő magyar sikert a szocialisták képtelenek megemészteni. Magyarország Lengyelország és Románia mögött a harmadik helyen zárta a tárgyalásokat.

A 2014 és 2020-ra szóló EU-keretköltségvetés elfogadott számai alapján a magyar néppárti EP-képviselők kiemelték: a nettó pozíció – tehát az egy-egy tagállamba érkező támogatások és a tagállami befizetések különbözete – tekintetében Magyarország nagyjából 25 milliárd euróval, Lengyelország és Románia mögött a harmadik helyen zárta a tárgyalásokat. A bruttó nemzeti jövedelemnek ez 3,6 százaléka, amivel Bulgária után a második Magyarország. Az egy főre jutó nettó pozíciót illetően pedig a litvánok után a magyaroké a második helyezés. Minden magyar állampolgárra 2512 euró (712 ezer forint) jut majd. Mindhárom mutatóban Magyarország előre lépett a 2013-ban záruló hétéves ciklushoz képest – ismerteti a közlemény.   

A fideszes és KDNP-s képviselők szerint a szocialisták képtelenek ennek a közös sikernek örülni. Ehelyett lázas igyekezettel keresgélnek olyan költségvetési rovatokat, amelyekben csökkentést tudnak kimutatni.   

Az európai költségvetés terheit viselő államok a maguk pénzügyi problémái miatt csökkentették az unió költségvetését. Ezt helytelenítjük. Ám mivel ezen a helyzeten az Európai Parlament változtatni nem tud, durván sértené nemzeti érdekeinket, ha a nehezen megszületett megállapodás nem kapná meg az európai parlamenti jóváhagyást. Ezért felszólítjuk a magyar szocialista EP-képviselőket, hogy lépjenek túl a pártérdekeiken, és az ország javát szolgálva – korábbi nyilatkozataikkal ellentétben – segítsék a megállapodás törvényerőre emelését –  olvasható a magyar néppárti EP-képviselők közleményében.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!