Nem változtat a pedagógus-szakszervezetekkel való tárgyalási stratégiáján a minisztérium

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének nyilatkozata ellenére sem változtat tárgyalási stratégiáján – közölte az oktatási államtitkárság kedden az MTI-vel. A PDSZ elnöke a nap folyamán tartott sajtótájékoztatón azt mondta: reméli, nem kell megbontania a sztrájkbizottság egységét, de ha a pénteki tárgyalásokon nem tapasztal elmozdulást a kormányzat részéről, készek akár önállóan is sztrájkot hirdetni.

Mendrey László úgy fogalmazott: "elmentek a falig", és a pedagógusok nehezen viselik a kialakult helyzetet. Utalt arra, hogy továbbra sincs bírósági döntés a sztrájk esetén még elégséges szolgáltatásokról, és a sztrájkbizottság sem döntött még arról, hogy legyen-e munkabeszüntetés. Megjegyezte: érdekeltek az együttműködésben, hiszen az erejüket együtt tudják megmutatni.

A szaktárca oktatási államtitkársága az elhangzottakra reagálva kiemelte: a minisztérium a pedagógus-szakszervezetekkel folytatott egyeztetések során mindvégig a megállapodásra törekedett. Tárgyalási stratégiáján a PDSZ nyilatkozata ellenére sem változtat, hiszen a gyermekek, a szülők és a pedagógusok közös érdeke, hogy az iskolai munkát a nyugalom, a biztonság jellemezze – rögzítették.

Megjegyezték: egy tárgyalássorozat közepén egyik fél részéről sem elegáns végeredményt hirdetni, a PDSZ magatartása azt sugallja, hogy a 3533-as taglétszámú, nem reprezentatív érdekvédelmi szervezet célja a sztrájk, nem pedig a megegyezés. A tárca képviselői továbbra is bíznak benne, hogy a PDSZ a tárgyalásokon részt vevő másik három érdekképviselethez hasonlóan ugyancsak a megállapodásban érdekelt, nem pedig a politikai hisztériakeltésben – írták.
 

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!