Nemet mondtak a kormány politikájára

A Ferencvárosban vasárnap befejeződött a Bácskai János által megnyert időközi képviselő választás első fordulója, amelyet ma délelőtti sajtótájékoztatóján értékelt a képviselőjelölt és a Fidesz szóvivője Szijjártó Péter. Bácskai János szerint az eredményekből kitűnik, az emberek nemet mondtak a kormány brutális megszorító politikájára.

Bácska János kijelentette, az eredmények egyértelműen jelzik azt is, hogy a kormány képtelen kezelni a válságot, hiszen az emberek határozottan nemet mondtak a kormány brutális megszorító politikájára. Az emberek változást akarnak, a változással a Fideszt akarják megbízni – tette hozzá.

Szijjártó Péter, a Fidesz szóvivője szerint a vasárnapi választás eredménye fölényes Fidesz-KDNP győzelem.

Bácskai János és Szijjártó Péter is azt hangsúlyozta, hogy a vasárnapihoz hasonló részvételi arány a második fordulóban már elegendő lenne a győzelemhez. A képviselőjelölt megköszönte a polgároknak, hogy a vasárnapi rendkívüli hideg és a minden előkészítés nélküli szmogriadó ellenére éltek alkotmányos jogukkal és szavaztak.

Kérdésre válaszolva Bácskai János azt mondta: az időközi választások első fordulóit rendszerint nem jellemzi az 50 százalékos részvételi arány, de arra nem számítottak, hogy ilyen kevesen mennek el szavazni. Szijjártó Péter ehhez azt fűzte hozzá, hogy a politikusok megítélése a kormány megítélésétől függ, ezért a kabinet tevékenysége miatt idegenedtek el az emberek a politikától. Kiemelte, a Fidesz azt reméli, hogy nem lesz olyan párt, amely a következő napokban azzal kampányol, hogy az emberek ne éljenek alkotmányos jogukkal.

+

Valamennyi (37) szavazókör összesítése után a legtöbb szavazatot, 4.697-et Bácskai János, a Fidesz-KDNP jelöltje kapta. Második az MSZP jelöltje, Bánsághi Tamás lett 1.850 szavazattal, míg a harmadik a Jobbik jelöltje, Szegedi Csanád lett 681 vokssal. Negyedik lett az SZDSZ jelöltje, John Emese 419 szavazattal, ötödik Várady Tibor, a Humanista Párt jelöltje 295 vokssal, míg Paulik Péter, a Magyar Kommunista Munkáspárt jelöltje 63 szavazatot kapott.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!