A nemzeti érdekek képviselete alapvető kötelességünk

Harrach Péter szerint tudomásul kell vennünk, hogy ma Magyarországnak nincs helye, nincs lehetősége az unión kívül, de a nemzeti érdekek képviselete alapvető kötelességünk. A KDNP alelnöke Nagymaroson, a nemzeti ünnepen tartott beszédében azt is hangsúlyozta, hogy ennek a képviseletnek keménynek és határozottnak kell lennie.

Harrach Péter ünnepi beszéde:

Az új Alkotmányunk preambulumában olvasható ez a mondat: jogrendünk alapja; szerződés a múlt, a jelen és a jövő magyarjai között.

Büszkék vagyunk az országunk megmaradásáért, szabadságáért és függetlenségéért küzdő őseinkre.

Az 1848-as forradalomra emlékezve, gondolunk a történelmünkre, ismerjük a jelenünket, és felelősséggel tekintünk a jövő Magyarországa elé.

Sokszínű ez az ország, mindig is az volt, gondoljunk az Aradi 13-akra, hiszen voltak köztük, akik alig tudtak magyarul, mégis életüket adták az ország szabadságért, vagy az első magyar kormányra, amelynek tagjai között az egyik arisztokrata családból származott, például herceg Esterházy Pál, míg a másik egyszerű és szegény családból, mint Szemere Bertalan, mégis közös felelősséget éreztek a nemzet, a haza, és a szabadság iránt. De közismert a szabadságharc két nagy alakja, Széchenyi és Kossuth politikai szembenállása is, amit a nemzeti ügy érdekében félre tudtak tenni. 

A szabadság ma is ugyanolyan fontos az egyén, és a nemzet számára. 1989 óta megélhetjük az egyéni szabadságunkat, sőt néha már olyannyira, hogy a normális, erkölcsi kereteket figyelmen kívül hagyva, egymás emberi méltóságába is belegázolunk.

A szabadság fontos a nemzet számára is, és ez 1848 –ban arra ösztönözte a forradalmárokat, hogy ne latolgassanak, hanem akár az életüket is feláldozva harcoljanak érte. Értjük az elődök üzenetét.

Ma az Európai Unióban bizonyos mértékig feladtuk szuverenitásunkat, de ezen a szövetségen kívül, jelenleg nem tudnánk létezni, ugyanakkor a nemzeti érdekeinket a lehető legteljesebben megvédjük.

A gyermekeink a jövő garanciája, ezért a jó nevelés, a szülők és pedagógusok együttes munkája a legfontosabb, hogy ne csak múltja, de jövője is legyen az országnak.

Harrach Péter körzete további öt településén, Acsán, Nagybörzsönyben, Ipolydamásdon, Szobon és Vámosmikolán ünnepelt március 15-én.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!