Nemzeti összetartozásunkat erősítsék családi ünnepeink is!

A karácsonyról beszélt az Országgyűlésben napirend előtti felszólalásában Michl József, a Kereszténydemokrata Néppárt képviselője, Tata polgármestere. „A karácsony mindenkié, a megváltásból senki nem maradhat ki. Aki bezárkózik lélekben, aki elzárkózik a közösség teremtéstől, aki csak magának él, az soha nem ismeri meg az igazi, nagy titkokat” – hívta fel a figyelmet Michl József, hozzátéve: „Karácsony üzenete éppen ezért: változtassátok meg a gondolkodásmódotokat!”

Michl József napirend előtti felszólalása:

Karácsony az az ünnep, amely még az átkosban is mindenkinek ünnep volt, a hívő ember akkor is Jézus születését várta, de a nem hívők is a családi szeretet ünnepeként ülték meg a karácsonyt. Ha a kötelező ideológia (félelemből) el is torzította a mondanivalót, mert fenyő ünnepet csinált a karácsonyból, és télapót a mikulásból, a valóságos üzenet: a szeretet, nem veszett ki.

Az átkos politikáját is túlélő karácsonyt évek óta a szirupos, az üzletet mindenek fölé emelő szellem lengi körül. Ma, amikor a hírek arról szólnak, hogy a tavalyi karácsonyi pénzköltést megint jó eséllyel túlszárnyalják az ajándékozni vágyók, akkor azt a veszélyt érezhetjük, hogy megint torzul a lényeg, megint elveszik az eredeti üzenet!

A Karácsonyban egyszerre van benne az elutasítás és a befogadás, egyszerre a tagadás és a mindent adás, egyszerre az egyén és az egész emberiség, egyszerre az üldözöttség és a békességteremtés.

Teréz anya gondolata ma is aktuális:  A testi betegségekre ott vannak a gyógyszerek, de a magányt, kétségbeesést és reménytelenséget egyedül a szeretet képes meggyógyítani. Sokan vannak a világban, akik egy darabka kenyérre éheznek, de még többen olyanok, akik csak egy kis szeretetre.

S teszem hozzá: mindannyian tudjuk, hogy ez a szeretet még ma is ingyen van, de mégis ez a legdrágább!

Karácsony 2000 éve a születés napja volt, megszületett az emberiség rég várt reménysége, beteljesült a várakozás. Minden család vágya ugyanez, reménysége a gyermek, beteljesülés a születés. Nemzetünk legnagyobb sóhajtása is az, hogy szülessék békesség és jóakarat a társadalomban, legyenek egészségesek családjaink, a szó igazi értelmében, egészek legyenek. Szülessen egyre több gyermek, mert csak a fiatal nemzetnek biztos a jövője.

Nemzeti sorskérdéseinket sokszor megvitattuk itt e ház falai között. S mindig megállapítjuk, az összes gondunkat csak a jövő, vagyis a sokkal több született gyermek oldhatja meg. 

Valósuljon meg, hogy a Kárpát-medencében is karácsony a születés napja legyen! Ennél méltóbb és szebb ünnepet kitalálni nem tudunk, mint a karácsonyt. Nagyobb békességet hozna a karácsony mindenkinek azzal is, ha adventben nem csak nagy vásárok nyílnának, hanem ez a hónap lenne a várandós édesanyák hónapja, amikor különösen is odafigyelnénk a gyermeküket várókra. Mert minden családban a gyermekszületés az ő igazi karácsonyuk! S ha igazi ajándékot akarunk gyermekünknek, akkor tudjuk, hogy a legnagyobb ajándék ma is a testvér!

A karácsony mindenkié, a megváltásból senki nem maradhat ki. Aki bezárkózik lélekben, aki elzárkózik a közösség teremtéstől, aki csak magának él, az soha nem ismeri meg az igazi, nagy titkokat.

Karácsony üzenete éppen ezért: változtassátok meg a gondolkodásmódotokat!

Karácsonyra készülve, advent utolsó hetében mit kívánhatnánk többet, minthogy legyen az embernek békesség, az Istennek pedig dicsőség! 

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!