A Nemzetközi Vívószövetség vezetőit fogadta Simicskó István

Simicskó István többek között a jövő évi budapesti vívó-világbajnokság megrendezésének jelenlegi állásáról tárgyalt hivatalában a nemzetközi szövetség (FIE) Magyarországon tartózkodó elöljáróival. A sportért felelős államtitkár azt emelte ki, hogy az esemény nem csupán a sportág népszerűségének növelésében segít majd, de a külföldi vendégek révén jelentős turisztikai bevételeket is eredményezhet, és a fiatalok figyelmét is ráirányíthatja a vívásra.

A megbeszélésen – az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) keddi közleménye szerint – a FIE részéről Giorgio Scarso alelnök, Ranieri Bernardini, a FIE-események szervezéséért felelős vezetője, illetve a magyar nemzetiségű Ioan Pop nemzetközi technikai igazgató vett részt, míg a magyar szövetséget Csampa Zsolt elnök és Kamuti Jenő tiszteletbeli elnök képviselte.

Simicskó István azt emelte ki, hogy az esemény nem csupán a sportág népszerűségének növelésében segít majd, de a külföldi vendégek révén jelentős turisztikai bevételeket is eredményezhet, és a fiatalok figyelmét is ráirányíthatja a vívásra.

„Számos kutatás igazolja azt a tendenciát, hogy a sport világesemények hazai rendezése, illetve az azokon való sikeres magyar szereplés, és a fiatalok sportág iránti érdeklődése között közvetlen összefüggés figyelhető meg" – hangsúlyozta a politikus.

Az augusztus 4. és 12. között sorra kerülő – a kerekesszékesek számára is kiírt – vb helyszíne még nem ismert.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!