Népszerűek a kormányablakok a honosítást igénylők körében

Egy hét alatt 137-en igényeltek kettős állampolgárságot a kormányablakoknál - közölte a területi közigazgatásért és választásokért felelős államtitkárság pénteken az MTI-vel. Az eddigi tapasztalatok szerint - írják - az integrált ügyfélszolgálatok hatékony segítséget nyújtanak a honosítási eljáráshoz. A kedvezményes honosítást március 15-től lehet igényelni a kormányablakoknál. A területi közigazgatásért és választásokért felelős államtitkár szerint ezeknek az ügyfélszolgálatoknak a népszerűségét jelzi, hogy hét nap alatt 137-en igényelték a kettős állampolgárságot.

Szabó Erika örömmel értesült a Kovászna megyei közgyűlés elnökének bejelentéséről - áll a közleményben annak kapcsán, hogy Tamás Sándor Sepsiszentgyörgyön az új csíkszeredai főkonzulnak bemutatkozó látogatásán bejelentette: miután azt tapasztalták, sokan igényelnének állampolgárságot, de Csíkszeredában későn kerülnének sorra, megbeszélték a háromszéki polgármesterekkel, hogy a magyarországi testvértelepülésekre szervezzenek autóbuszos kirándulásokat, és egyúttal ott nyújtsák be a honosítási kérelmet.

Az államtitkár reméli, hogy ezen kirándulások keretében is minél több hazánkba látogató embernek tudnak hatékony segítséget nyújtani a kormányablakok, amelyek minden megyeszékhelyen és megyei jogú városban működnek - olvasható a közleményben.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!