Nigériában tárgyal Semjén Zsolt

Nigériában tesz hivatalos látogatást Semjén Zsolt csütörtöktől szombatig – tájékoztatta Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője az MTI-t. A miniszterelnök-helyettest a fővárosban, Abujaban hivatalában fogadja Muhammadu Buhari nigériai államfő. Találkozójukon a két ország kapcsolatainak erősítéséről folytatnak eszmecserét. Útja során egyházi vezetőkkel is tárgyal a magyar kormányfő helyettese – közölte Havasi Bertalan.

Megbeszélést folytat Ignatius Ayau Kaigama Jos-i érsekkel, a Nigériai Püspöki Konferencia elnökével, illetve felkeresi az Abuja-i Nagymecsetet és találkozik Ibrahim H. Jega-val, az Országos Iszlám Tanács főtitkárával.

A hivatalos látogatás során Semjén Zsolt és Rókusz László orvos ezredes, a HM Egészségügyi Központjának főorvosa a Zariában működő Ahmadu Bello Egyetem részére a gyógyításhoz és a kutatáshoz szükséges felszereléseket ad át Magyarország adományaként, segítve a fertőző betegségek leküzdésében végzett nigériai orvosi munkát.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!