Nincs feszültség a Fidesz és a KDNP között + videó

Nincs sem feszültség, sem kibékíthetetlen ellentét a Fidesz és a KDNP között - véli a kereszténydemokraták frakcióvezetője. Harrach Péter szerint a két párt kompromisszumot kötött, hogy a Salamon-féle javaslatot nem erőltetik rá az ellenzéki pártokra. Ha bárki abban reménykedik, hogy a Fidesz és a KDNP között feszültség, vagy feloldhatatlan ellentét lenne, mindenkit megnyugtathatok, nincs erről szó – jelentette ki a KDNP frakcióvezetője a Magyar Televízió reggeli műsorában.

Harrach Péter azt mondta: nem igaz, hogy a KDNP meghátrált volna, mindössze arról van szó, hogy hajlandó kompromisszumot kötni a Fidesszel. A koalíciós párttal ugyanis – tette hozzá – megállapodtak abban, hogy a Salamon-javaslatot nem erőltetik rá azokra a pártokra, amelyek nem kívánnak részt venni az alkotmányozás folyamatában. A Fidesz–KDNP a szóban forgó javaslat alapján készíti el a normaszöveg-tervezetet, de a többi pártnak megadják a lehetőséget arra, hogy saját változatot terjesszenek be, és arról vita folyjon a törvényhozásban.

Harrach Péter kiemelte: ha a jövő alkotmányát akarják elkészíteni, nem szabad elvágni a gyökereket, a magyar nemzet történetének benne kell lennie. Fontos, hogy a kereszténység szerepe ebben megjelenjen. S benne kell lennie egy-két olyan értéknek, amely nélkül nem lehet szép emberi életet élni. Mint a frakcióvezető mondta, az élet szépségét kell kimondani, ez az anyaméhben kezdődik. Mindez azonban nem jelenti feltétlenül a jelenlegi életvédelmi törvény megváltoztatását – érvelt a kereszténydemokrata politikus. Úgy vélte: ez egy eszmény, amelyet egy egészséges társadalomnak célként kell megfogalmaznia.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!