Nincs markáns nézetkülönbség kormányoldalon a köznevelési törvényről

Nincs markáns nézetkülönbség a kormányoldalon belül a köznevelési törvénnyel kapcsolatban – jelentette ki győri sajtótájékoztatóján Hoffmann Rózsa, oktatásért felelős államtitkár. Mint mondta: a parlament által elfogadandó köznevelési törvény legalapvetőbb célja, hogy olyan minőségi megújulást kezdjünk az oktatási rendszerben, amely az alaptörvényünkben, annak is különösen a nemzeti hitvallásában foglalt értékrendre építi fel az iskolák világát.

Azzal kapcsolatban, hogy Pokorni Zoltán pénteken egy szaktanácskozáson vitatott pontokról beszélt, Hoffmann Rózsa kifejtette: a Fidesz szakpolitikusának „semmi olyan javaslata nincsen, ami gyökeresen ellentétes lenne a törvényben foglaltakkal”, sőt több olyan javaslatot fogalmazott meg, amely benne van a törvényben. Nem lát tehát olyan akadályt vagy okot, amely veszélyeztetné a törvény útját.

Mint mondta: egyik-másik részletkérdésben, például a pedagógus-életpályamodell béremelkedési ütemében ellentétes a véleményük, de majd a parlamenti többség el fogja dönteni, hogy melyik utat választja. Megjegyezte: egy hónappal ezelőtt javasolta Pokorni Zoltánnak, hogy egy televíziós vitában ütköztessék álláspontjukat, de ő kitért ez elől.  

A sajtótájékoztatón Hoffmann Rózsa arról beszélt: a parlament által várhatóan november végén, december elején elfogadandó köznevelési törvény legalapvetőbb célja, hogy olyan minőségi megújulást kezdjünk az oktatási rendszerben, amely az alaptörvényünkben, annak is különösen a nemzeti hitvallásában foglalt értékrendre építi fel az iskolák világát.

 

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!