Nőtt a foglalkoztatás

Tovább sökkent, 0,4 százalékponttal 11 százalékra mérséklődött a munkanélküliségi ráta Magyarországon március-májusban, és nőtt a foglalkoztatottak száma – közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) szerdán. A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) szerint a kedvező trendforduló mögött elsősorban a versenyszféra javuló állapota és a vállalkozások felfutó munkaerő-kereslete áll. Az idei első negyedévben még 11,6, február-áprilisban pedig 11,4 százalék volt az állástalanok aránya. 

„A 15-74 évesekre vonatkozó adat az elmúlt hat hónap legdinamikusabb növekedését jelenti.”

A munkanélküliek száma az egy évvel korábbihoz képest 17 ezer fővel (3,6 százalékkal) 466 ezer főre csökkent március-májusban, míg az előző időszakban (február-áprilisban) még több mint 481 ezer állástalant tartott nyilván a KSH. A 15-74 éves foglalkoztatottak létszáma 3 millió 786 ezer fő volt, 29 ezerrel (0,8 százalékkal) több, mint az előző év azonos időszakában. Idén február-áprilishoz képest ugyanakkor gyakorlatilag stagnált az állásban lévők száma.

Az NGM reagálása szerint a 15-74 évesekre vonatkozó adat az elmúlt hat hónap legdinamikusabb növekedését jelenti. A minisztérium hozzáteszi, hogy a foglalkoztatottak számának hónapok óta tartó dinamikus emelkedése egyértelműen jelzi, hogy a gyorsuló – egyelőre elsősorban továbbra is az exportra termelő ágazatok által vezérelt – gazdasági növekedésnek érdemi munkahelyteremtő hatása van, amelyet tovább javíthat a belső kereslet esetében várható trendforduló.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!