Nyílt levél Hannes Swobodának, az Európai Parlament szocialista frakcióvezetőjének

Tisztelt Elnök úr! Szeretnénk megköszönni rendkívüli érdeklődését, amit az elmúlt hónapokban tanúsított a magyarországi történések iránt.
Keddi nyilatkozatában jogosan fejezte ki aggodalmát a szélsőséges nézeteiről ismert Sneider Tamás parlamenti alelnökké jelölésével kapcsolatban. Csak egyetérthetünk Önnel abban, hogy a szélsőségesekre nem bízhatjuk sem egy ország, sem egy uniós intézmény vezetését. Ugyanezen elvet figyelembe véve, engedje meg, hogy egy másik ügyről is tájékoztassam.

Kiderült, hogy a Magyar Szocialista Párt (amely az Ön európai parlamenti frakciójának tagja) egyik vezetője, Molnár Zsolt (aki jelenleg országgyűlési képviselő és kampányfőnök) részt vett egy neofasiszta megmozduláson 1992-ben. Az incidens következtében az akkori köztársasági elnök, Göncz Árpád nem mondhatta el ünnepi beszédét az 1956-os forradalom évfordulóján. A szélsőjobboldali provokációt videóra is vették, és a média is nagy terjedelemben számolt be róla. Molnár Zsolt, aki a felvételeken is látható, tegnap bevallotta, hogy részt vett a szégyenteljes eseményen.

Azt gondoljuk, hogy Európában nem mérhetünk kettős mércével. Ezért arra kérjük Önt, hogy ítélje el Molnár Zsolt szélsőséges cselekedeteit ugyanolyan módon, ahogy korábban felemelte szavát a hasonló ügyekben. Reméljük, hogy az európai baloldal nem tűr meg soraiban szélsőséges politikusokat.
 
A szélsőségek elleni fellépést nem rendelhetjük alá pártpolitikai céloknak. Még az európai parlamenti kampány idején sem.

Üdvözlettel:
Hollik István
Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!