Nyolc százalékra nőtt a munkanélküliség, közel harmincezren tűntek el a munka világából

A Központi Statisztikai Hivatal legfrissebb gyorsjelentése szerint 2008 utolsó negyedévében a foglalkoztatottak száma 3 millió 881 ezer, a munkanélkülieké 337 ezer fő volt, ami 8 százalékos munkanélküliségi rátát jelentett.

A vizsgált időszakban a 15–74 éves népesség 54,7 százaléka, a 15–64 éveseknek 61,7 százaléka a munkavállalási korúaknak pedig 64,3 százaléka jelent meg a munkaerőpiacon.

A 2008. október–decemberi időszakban a 15–74 éves foglalkoztatottak létszáma átlagosan 3 millió 881 ezer volt, 29 ezer fővel kevesebb, mint az előző év azonos időszakában. A nemzetközi összehasonlításban használt 15–64 éves korcsoportra számított foglalkoztatási ráta 56,7 százaléknak felelt meg, ami 0,4 százalékponttal volt alacsonyabb az egy évvel korábbinál.

A munkanélküliek 48,6 százaléka, 163 ezer ember egy éve vagy annál régebben keresett állást. A munkanélküliség átlagos időtartama 18,5 hónap volt.
2008-ban, éves átlagban 3 millió 879 ezren minősültek foglalkoztatottnak, munkanélkülinek pedig 329 ezren az előzetes adatok szerint. A foglalkoztatottak létszáma 1,2 százalékkal csökkent, míg a munkanélkülieké 5,5 százalékkal nőtt az előző év azonos időszakához viszonyítva.

Az Index hírportál elbocsátásszámlálója szerint, amely októbertől a tényleges elbocsátásokon túl nyomon követi a csoportos létszámleépítés bejelentési adatait is, négy hónap alatt 22 ezer főhöz közelit a munkahelyüket elvesztők száma. Január 29-én, egyetlen nap alatt 1300 fővel növekedett a munkanélkülivé válók tábora.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!