A nyugati világ nem maradhat közömbös a súlyos keresztényüldözésekkel szemben [videó]

Harrach Péter szerint Európa és a nyugati világ felelőssége, hogy felemelje a szavát az üldözött keresztényekért, és tegyen értük valamit. A KDNP frakcióvezetője az M1 aktuális csatorna hétfő reggeli műsorában úgy fogalmazott: „direkt egyházüldözés képét mutatja", hogy a Közel-Keleten sok ezer keresztényt irtottak ki vagy zavartak el az otthonából.



A frakcióvezető azt mondta: örül, hogy a pápa és a pátriárka találkozóján kifejezetten szóba került a téma. Korábban Európa és a nyugati világ közömbös maradt a „súlyos keresztényüldözésekkel" szemben, a két egyházfő egyeztetése azonban közelebb vihet a helyzet megoldásához – tette hozzá.

Harrach Péter szerint mind a pápa, mind a pátriárka erkölcsi erőt képvisel, amely hatással van a politikai megoldásokra, hiszen a politikusok hosszú távon nem tudnak ellenállni a társadalmi nyomásnak – mondta.
 


Pénteken az 1054-es nagy egyházszakadás óta először találkozott egymással a katolikus és az orosz ortodox egyház feje, Ferenc pápa és Kirill pátriárka Havannában, Kuba fővárosában.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!