Összehangolt akcióval jutottak állami forrásokhoz

Az elszámoltatásért felelős kormánybiztos szerint az elmúlt években összehangolt, szervezett akcióval juttattak állami forrásokhoz általában offshore hátterű magáncégeket. Papcsák Ferenc sajtótájékoztatóján közölte: különös gonddal fogja megvizsgálni azokat a tranzakciókat, amelyek a Gyurcsány-korszak minisztereivel függnek össze. Meg kell vizsgálni a Draskovics-féle áfa-visszatartási ügyet, valamint azt is, hogy kinek az érdekei miatt akart kaszinót építtetni a Velencei-tónál Bajnai Gordon és Gyurcsány Ferenc. Papcsák Ferenc közölte, hamarosan nyilvánosságra hozza, hogy szerinte mekkora kár érhette az országot.

A konkrét ügyek között említette annak vizsgálatát, miért kapott milliós megbízást Szűcs Erika volt szociális és munkaügyi miniszter. A Magyar Nemzet múlt héten írt arról, hogy négy hónappal a miniszteri székből történő távozása után szerződést kötött saját korábbi tárcájával Szűcs Erika. Az MSZP-s politikus csaknem hatmillió forintot kapott annak a területnek az elemzéséért, amelyet korábban felügyelt. Ugyancsak a Magyar Nemzet számolt be arról, hogy csaknem 230 olyan szerződést kötött még oktatási és kulturális miniszterként Hiller István, amelyeknek fizetési kötelezettsége részben az új tárcavezetőt terheli. Kérdésre elmondta, folyamatban van a leader-pénzek vizsgálata is.

Papcsák Ferenc szerint az már megállapítható, hogy „a BKV-hoz hasonló összefonódások figyelhetők meg”, hiszen az állami szervezetrendszer alrendszereihez olyan társaságok „tapadtak”, olyan társaságok vettek részt a közpénzek a megcsapolásában, amelyek a BKV-ban jelentős szerepet játszottak. Példaként említette, hogy a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség szerződéses rendszerében ugyanazok a cégek, ugyanazok a „kedvezményezettek” figyelhetők meg, mint a fővárosi közlekedési cégnél.

Papcsák Ferenc, elszámoltatási kormánybiztos feladata a konkrét vizsgálatok koordinálása, valamint az, hogy a jövőben a korrupcióellenes küzdelemben olyan jogszabályokat alkosson, amelyek kizárják a „közpénzek elherdálásának” lehetőségét. A kormánybiztos az elmúlt egy hónapban megkereste az összes minisztert, a Kormányzati Ellenőrzési Hivatalt, és felkérte őket arra, vizsgálják meg az elmúlt időszak „közvéleményt felháborító döntéseit”.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!