Összeül a nemzetbiztonsági bizottság Omninvest ügyben

Simicskó István, az Országgyűlés Nemzetbiztonsági bizottságának kereszténydemokrata elnöke jövő hétfőre összehívta az bizottságot, hogy a képviselők tájékoztatást kaphassanak arról, a kormány milyen nemzetbiztonsági eszközöket vett igénybe a H1N1 vírus elleni oltóanyagot gyártó cég hátterének megismerésére.

A politikus sajtótájékoztatóján hangsúlyozta: szeretnék, ha a közvélemény elé kerülne, hogy kik állnak a cég mögött és kikhez kerül az oltóanyagokért befolyt pénz.
    
Simicskó István emlékeztetett rá, hogy Oszkó Péter pénzügyminiszter azt mondta, a kormány nemzetbiztonsági eszközöket is igénybe vett, hogy megismerjék az oltóanyagot gyártó Omniveszt Kft. hátterét. A politikus kitért Oszkó Péternek arra a korábbi kijelentésére is, amely szerint az ügyben az a legfontosabb, hogy mennyiért vásárolnak vakcinát. Simicskó István ebből azt a következtetést vonta le, hogy a kormány a járványból is üzletet akart csinálni.

A KDNP országgyűlési képviselője kifejtette: bár hosszú hónapok óta tudni lehet, hogy influenzajárvány fenyeget, a kormány ennek ellenére nem tette meg a szükséges óvintézkedéseket, gyakorlatilag az utolsó pillantban kezdett el kapkodni, s kísérleti eljárásokat akart tesztelni.
    
Véleménye szerint az oltás ügyre ugyanaz a kiszámíthatatlanság, a szervezetlenség és az összevisszaság jellemző, amely az MSZP 8 éves kormányzását első pillanattól kezdve az élet minden területén fémjelzi.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!