Orbán Viktor: csak egy szívvel és egy akarattal juthatunk előre

Orbán Viktor miniszterelnök köszöntőt írt határon túli magyar honfitársainkhoz március 15-e alkalmából, melyet a Kárpát-medence számos településén, a helyi ünnepségeken felolvasnak – mondta el Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke az MTI-nek kedden. „Azon az ösvényen, amely az egész nemzet felemeléséhez vezet, csak egy szívvel és egy akarattal juthatunk előre – üzente köszöntőjében a kormányfő.



Orbán Viktor miniszterelnök köszöntőt írt határon túli magyar honfitársainkhoz március 15-e alkalmából, melyet a Kárpát-medence számos településén, a helyi ünnepségeken felolvasnak – mondta el Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke az MTI-nek kedden.

„169 évvel ezelőtt ez a nap ébresztett rá bennünket arra, hogy azon az ösvényen, amely az egész nemzet felemeléséhez vezet, csak egy szívvel és egy akarattal juthatunk előre. Mi, magyarok büszkék vagyunk arra, hogy 1848. március 15-én vértelen forradalommal vívtuk ki szabadságunkat, de még ennél is nagyobb fegyverténynek tartjuk, hogy amikor meg kellett védenünk frissen szerzett jogainkat, egy emberként álltunk talpra" – fogalmazott Orbán Viktor.

A kormányfő köszöntőjében azt írja: „hét esztendővel ezelőtt ismét lehetőséget kaptunk arra, hogy újraalkossuk és megszilárdítsuk a magyar nemzet egységének fundamentumát. Az elmúlt években olyan erős és stabil anyaországot építettünk, amely segíteni tudja a Kárpát-medencei magyarság szülőföldön való boldogulását. Rajtunk áll, hogy élve a kapott eséllyel, összefogásunkkal és kitartásunkkal valóra váltjuk-e '48-as hőseink álmait, büszkén hirdetve: „a magyar név megint szép lesz, méltó régi nagy híréhez." „Legyen tehát béke, szabadság és egyetértés!" – zárta sorait Orbán Viktor.
 

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!