Orbán Viktor: Magyarországot nem fenyegeti konkrét veszély

Ma már nyilvánvaló, van összefüggés a terrorizmus és a bevándorlás között, az európai vezetők egy része azonban ezt egyszerűen nem hajlandó tudomásul venni, ami politikai destabilizációt eredményezhet – nyilatkozta Orbán Viktor a Kossuth Rádióban. Magyarországon az olcsó áram előfeltétele, hogy Paks működjön, egyébként az áram ára meredeken emelkedne – reagált Orbán Viktor arra a hírre, hogy az Európa Bizottság kötelezettségszegési eljárást indított az erőműbővítés ügyében.

A párizsi terrortámadás kapcsán a miniszterelnök emlékeztetett, Magyarországon sokan számon kérték a kerítést, most pedig bebizonyosodott, mi történhet kerítés nélkül. A migránsok egy része olyan országokból érkezik, ahol katonai akciókat hajtunk végre, akkor pedig van ellenség, amely akár diverzáns csoportokat is dobhat át a hátországba. Ha pedig háborúba állunk, nem lehet ellenőrizetlenül beengedni, sőt beszállítani ilyen tömegeket.



Ma már az is nyilvánvaló, van összefüggés a terrorizmus és a bevándorlás között, az európai vezetők egy része azonban ezt egyszerűen nem hajlandó tudomásul venni, ami politikai destabilizációt eredményezhet. Az emberek azonban nem hajlandók lenyelni ezt a képtelenséget, az igazmondást pedig nem szabadna átengedni a radikálisoknak. A titkosszolgálatokat, a biztonsági szerveket biztosan nem szabad számon kérni, mert mindenhol időben figyelmeztettek, ám ezt nem mindenhol vették figyelembe. Magyarországot nem veszélyezteti konkrét veszély, tette hozzá a miniszterelnök, folyamatosan kapott azonban olyan információkat, hogy mi várható Európa más országaiban.

Az elmúlt 6-7 évben számos olyan dolog történt, amelyek nyomán egyértelműen újra kell gondolni az európai politikát, és az alapkérdéseket is fel kell tenni – hangsúlyozta a kormányfő. A schengeni szerződéshez biztosan hozzá kellene nyúlni, és új szabályokra is szükség van – tette hozzá Orbán Viktor, aki bízik abban, hogy ez sikerülhet is. A miniszterelnök emlékeztetett arra is, hogy a schengeni megállapodásban rögzítetteteket Magyarország betartotta, Görögország azonban nyíltan nem, következmény azonban nincs, ennek pedig mi isszuk meg a levét. Kvótaügyben egyelőre nem állunk nyerésre, olyan konok kitartás van ugyanis a másik oldalon, hogy az ember nem is tudja ezt mire vélni. A kvótarendszer ugyanis szétterítheti a terrorizmust Európában, ez pedig a magyar emberek elemi biztonságérzetét sértheti.

A migránsokat vissza kell vinni oda, ahol beléptek az EU-ba, ez a pont pedig Görögország. A szerződés egyértelmű, van azonban egy olyan bírósági döntés, amely kimondja, hogy Görögország nem látja el megfelelően őket. Hot-spotokba kellene tehát vinni a migránsok egy részét, amíg nem rendeződik a helyzet azokban az országokban, ahonnan jöttek, a többieket, például a pakisztániakat, pedig egyszerűen haza kellene küldeni. A bevándorlásban nincs európai megoldás, nemzetállami szinten kell lépni, ehhez pedig segítséget adni, de elvenni tőlük ezt a lehetőséget, és azt az illúziót kelteni, hogy a magyar rendőrök helyett más védi meg Magyarország határait. Tagállami megoldások kellenek, és ebből adódik majd össze egy európai megoldás.

Magyarországon az olcsó áram előfeltétele, hogy Paks működjön, egyébként az áram ára meredeken emelkedne – reagált Orbán Viktor arra a hírre, hogy az Európa Bizottság kötelezettségszegési eljárást indított az erőműbővítés ügyében. Olyan technológiákat alkalmaznánk, amellyel sok nagy cég rendelkezik, ahol hús van, ott légy is van – tette hozzá a miniszterelnök.

A Questor-ügy kapcsán született alkotmánybírósági döntésről a miniszterelnök azt mondta, egyelőre jogászok hada dolgozik azon, hogy az ítéletet lefordítsa, és elkészítse a pontos elszámolást.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!