Orbán: Az összeomlás felé tart az ország

Az új kormányt nem az ország polgárai hatalmazták fel, alkalmatlan a kormányzásra, és az összeomlás felé vezeti az országot – nyilatkozta Orbán Viktor a Frankfurter Allgemeine Zeitungnak. Magyarországot ma a különösen gazdagok egy csoportja vezeti – jelentette ki.

Magyarország legnagyobb problémájának Orbán az eladósodottságot nevezte az interjúban, majd hozzátette: a következő kormány egyetlen fillért sem talál majd az államkasszában. Kijelentette: a 2002 óta hatalmon lévő szocialista kormányok felrúgták azt az 1990-ben a politikai és a gazdasági elit által kötött hallgatólagos megállapodást, amely szerint külföldi hitelekből nem finanszíroznak jóléti kiadásokat. A legfontosabb feladat az eladósodás növekedésének megakadályozása – tette hozzá.

A közbiztonságról szólva Orbán úgy vélekedett, az állampolgároknak egyes vidékeken az a benyomásuk, hogy olyan állapotok uralkodnak, mint 150 éve a vadnyugaton. A Magyar Gárdáról szólva úgy vélekedett: a gárda az állam szétesésének a következménye, az emberek úgy érzik, hogy az állam nem gondoskodik a rendről, s ezért maguk vették kezükbe a jog és a rend fenntartását. Ha a Fidesz kerül kormányra, szükségtelenné válik ez a gondolkodás, mert mindenütt lesz elég rendőr, ezért nem lesz semmiféle jogalapja félkatonai szerveződéseknek Magyarországon – tette hozzá Orbán. A Jobbik megerősödésével kapcsolatban a Fidesz elnöke azt mondta: a radikalizmus pszichikai és gyakorlati okait a szociális elkeseredettségben kell keresni.

Orbán Viktor szerint egy általa vezetett kormány világossá fogja tenni: mindenkire ugyanazok a törvények vonatkoznak, amit a cigány közösségnek is tudomásul kell vennie. Ugyanolyan fontos azonban, hogy ennek a közösségnek perspektívát nyújtsanak, a cigányoknak munkahelyekre és jó képzésre van szükségük – jelentette ki.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!