Orbán szerint sokat köszönhetünk a németeknek

A németek, és különösen a német kereszténydemokraták elkötelezettsége nélkül Magyarország ma nem tartana ott, ahol tart. Ha a német kereszténydemokraták nem tartanak ki a gyors egyesülés mellett, az egész térség lassabban nyerte volna vissza függetlenségét – közölte Orbán Viktor Berlinben. Magyarország jelenlegi helyzetéről közölte: egy kivérzett és eladósodott ország, ezért nekünk beruházásokra, új munkahelyekre és pénzügyi mozgástérre lesz szükségünk.

Stabil lábakon állnak, ám erősítésre szorulnak a magyar–német kapcsolatok – jelentette ki Orbán Viktor Berlinben pénteken azon a találkozón, amelyet az Európai Parlament néppárti frakciójának elnöksége rendezett A vasfüggöny lebontásától Európa újraegyesítéséig címmel. A Fidesz elnöke úgy véli, minderre lesz is lehetőség, ezért úgy fogalmazott, perspektivikusnak látja a két ország kapcsolatát, szerinte ha a magyar gazdaság is csatlakozik az európai gazdaságpolitikához, akkor a német és a magyar gazdaság közötti együttműködés sokat javulhat.

A Németország által a vasfüggöny lebontásával, illetve a határnyitással kapcsolatban az elmúlt időszakban számos alkalommal kinyilvánított hálával kapcsolatban a Fidesz elnöke kijelentette: Nekünk magyaroknak nem árt elgondolkozni azon, hogy mindez kétirányú utca. A németek, és különösen a német kereszténydemokraták elkötelezettsége nélkül Magyarország ma nem tartana ott, ahol tart. Ha a német kereszténydemokraták nem tartanak ki a gyors egyesülés mellett, az egész térségből lassabban vonultak volna ki a szovjet csapatok, és a térség lassabban nyerte volna vissza függetlenségét.

Orbán Viktor szerint a németek az elmúlt 20 évben rendre átléptek saját szűk nemzeti érdekeiken, és így szolgálták Közép-Európa és Magyarország érdekeit is.
Emlékeztetett arra: a németek nem voltak kicsinyesek, hisz túl azon, hogy nyakukba vették Kelet-Németország gazdasági terheit, kitartottak a közép-európai országok európai uniós felvétele mellett. Ezért nekünk, magyaroknak is bőven van köszönni valónk a németek irányában.

Arra a kérdésre válaszolva, hogy egy Fidesz-kormány esetleges hatalomra jutása esetén melyek lennének a legfontosabb teendők, Orbán Viktor úgy fogalmazott: Magyarország egy kivérzett és eladósodott ország, ezért nekünk beruházásokra, új munkahelyekre és pénzügyi mozgástérre lesz szükségünk. Ennek érdekében mindenkivel tárgyalni fogunk. Mint mondta: már most is előkészítő tárgyalásokat folytat Németországtól kezdve Olaszországon át Ázsiáig bezárólag.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!