Orbán Viktor a Budai Várban, a kormányfő kordonok mögé bújva ünnepel

Orbán Viktor, a Fidesz elnöke délután a Budai Várban, Demszky Gábor, Budapest főpolgármestere a Petőfi-szobornál, Gyurcsány Ferenc miniszterelnök pedig este a Művészetek Palotájában mond beszédet a nemzeti ünnepen. Csakúgy mint az elmúlt években, most is kordonok mögött tartják a központi állami megemlékezést a Kossuth téren. 

Csakúgy mint az elmúlt években, most is kordonok mögött tartják a központi állami megemlékezést a Kossuth téren. A fél 10-kor kezdődő zászlófelvonáson és a Kossuth-emlékmű koszorúzásán Gyurcsány Ferenc miniszterelnök, Sólyom László államfő és Szili Katalin, az Országgyűlés elnöke is részt vesz.

Gyurcsány Ferenc és Sólyom László ott lesz a Kossuth- és Széchenyi-díjak átadásán a Parlamentben, valamint a Művészetek Palotájában tartandó esti ünnepi díszelőadáson is, ahol várhatóan a kormánytagok többsége jelen lesz. Itt adják át a kormány által 2008-ban alapított Márciusi Ifjak, valamint a Kiváló, Érdemes, illetve Babérkoszorús Művész díjakat is. Szili Katalin, az Országgyűlés elnöke Ácson részt vesz a Kossuth-szobor avatásán. Demszky Gábor főpolgármester a hagyományoknak megfelelően, a Március 15. téren, a Petőfi-szobornál mond beszédet 13 órakor, a Fővárosi Önkormányzat ünnepségén.

A Fidesz a Budai Várban tart nagygyűlést 14 órakor, amelyen beszédet mond Orbán Viktor pártelnök. A rendezvényen a párt több politikusa is felszólal.
(Orbán Viktor ünnepi beszédét 22 óra 5 perckor láthatják a Hír Televízióban.)

A miniszterelnök részt vesz a Szabad Sajtó Díj átadási ünnepségén is, amelyet a Politikatörténeti Intézetben tartanak délután 4 órakor. Az ünnepi szabadtéri műsor a Nemzeti Múzeum lépcsőin március 15-én, délelőtt 11 órától kezdődik kétszáz táncos közreműködésével. A forradalom és szabadságharc ismert férfialakjainak bemutatása mellett az idén szerepet kapnak a forradalom női alakjai is, így például Szendrey Júlia, Teleki Blanka és Leővey Klára.

A Lánchíd a mai napon 10 és 18 óra között alakul át a Forradalom hídjává, amelyen átkelve a Roosevelt térig 12 interaktív állomáson keresztül a Szabadság 12 pontja elevenedik meg felidézve a forradalmi nap eseményeit. A Roosevelt téren a honvédsereg 1849-es dicsőséges tavaszi hadjáratának hadi táborába nyerhetnek bepillantást a látogatók a Magyar Huszár Hagyományőrző Szövetség közreműködésével.

Országosan 572 rendezvényt tartanak a nemzeti ünnepnapon, ebből a fővárosban 125-öt. A rendőrség megtiltott négy vonulásos demonstrációt, s ezt a bíróság is helybenhagyta. A rendőrség pénteken közölte: amennyiben mégis megtartják valamelyik betiltott rendezvényt, feloszlatják azt, a szervezők ellen pedig eljárást indítanak.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!