Orbán Viktor: Magyarország azt mondja, elég volt

Magyarország azt mondja elég a Gyurcsány-Bajnai-korszakból, elég a gazdasági és politikai szélhámosságból és az MSZP-ből – jelentette ki Orbán Viktor, a Fidesz európai parlamenti választási kampánynyitóján. Schmitt Pál a magyar érdekek megalkuvás nélküli képviseletét ígérte. Tőkés László köszönetet mondott Orbán Viktornak a támogatásért. Sarkozy elnök párttársa szerint Orbán egy személyben testesíti meg a magyarok szabadságvágyát.

Orbán Viktor beszédében elmondta: vétkesek közt cinkos, aki néma. Eljött az idő, amikor szólni kell, akkor is, ha veszélyes. Ilyen pillanat volt 1956-ban és 1989-ben is. „Ma vajon hallgatnak a magyarok?” – tette fel a kérdést. Szerinte, akinek van füle, hallja, hogy Magyarország megszólalt. Ő hallja a fiatalok, a munkavállalók, a szegények, a betegek hangját is. Szerinte további 200 ezer munkahely megszűnésével fenyeget a kormány programja.

Magyarország azt mondja elég a Gyurcsány-Bajnai-korszakból, elég a gazdasági és politikai szélhámosságból és az MSZP-ből – jelentette ki Orbán Viktor, a Fidesz európai parlamenti választási kampánynyitóján. A Fidesz elnöke rámutatott, ma a magyar emberek azt mondják: legyen vége a sok éve tartó sötét korszaknak, amelyben a tolvaj szellem vált uralkodó ideológiává, és amelyet a szélhámos milliárdosok szabadítottak az országra. Mint Orbán Viktor fogalmazott: ezek a spekulánsok vitték csődbe az országot, azok, akik mindig úgy gyarapodtak, hogy arra mások fizettek rá, így lassan az egész ország a Gyurcsány-Bajnai-korszak kárvallottja lett. Orbán Viktor szerint a tolvajszellem politikusai időről-időre álruhát váltanak. Mint mondta, hol a jóléti rendszerváltó, hol a lendületes baloldali, hol az elszánt reformer álcájába bújt a Gyurcsány-Bajnai korszak. Most megint átöltözik, és a válságkezelő álcát öltötték magukra. Orbán Viktor szerint azonban mindhiába: hiszen lassan már mindenki látja, akárhány is a változás, ez mindig ugyanaz a szocialista kormány.

Orbán Viktor szerint Magyarországon nem a gazdasági válság kezelése, hanem a hatalmukat átmenteni akaró szocialisták politikai válságának kezelése folyik. Mint mondta: a Gyurcsány-Bajnai-korszak árát fizeti az ország az újabb MSZP-csomaggal, amelytől a helyzet nem jobb, hanem rosszabb lesz. A reménytelenség kormánya, a reménytelenség politikája soha nem fog kivezetni az ördögi körből – tette hozzá. Orbán Viktor szerint most azért kellene áldozatot vállalnia Magyarországnak, hogy ők megússzák, hogy ők megmeneküljenek a felelősségre vonástól, azonban a Gyurcsány-Bajnai-kormány megmentéséért ne vállaljon áldozatot az ország!

Magyarország 35 nap múlva kimondhatja, hogy elég volt. Mint mondta, amikor egy egész ország mondja, hogy elég, akkor a hatalmon lévők megértik, hogy sok millió embert haragítottak magukra, és minél tovább húzzák, a harag annál nagyobb lesz. Közölte, azért is ott lesz a választáson, mert elege van abból, hogy gyermekei jövőjét ellopja egy maroknyi szélhámos és az őket támogató maroknyi párt, és ott lesz, mert véget akar vetni a reménytelenség korszakának, mert el akarja takarítani a romokat, meg akarja találni a felelősöket, és újjá akarja építeni a hazát.

Schmitt Pál felkérésére a Himnusz eléneklésével kezdődött a Fidesz–KDNP EP-kampánynyitó rendezvénye a Városligetben. Mint a párt listavezetője elmondta, teljesítették a küldetésüket: 12 képviselőjük lelkiismeretesen és legjobb tudásuk szerint végezte munkáját. A Fidesz–KDNP néppárti delegációja az egyetlen, amelynek három képviselőjét is az év EP-képviselőjének választották – hangsúlyozta a politikus.

Hozzátette: a felvidéki és erdélyi magyar képviselőkkel szövetséget kötöttek, velük sokkal nagyobb az érdekérvényesítési tevékenységük. Schmitt Pál kiemelte, hogy az EP az egyetlen terület, ahol – mint fogalmazott – a „trianoni tragédia óta” közösen léphetnek fel, így lelki értelemben ott már megvalósult az újraegyesülés. Szerinte ugyanis létezik egy kárpát-medencei magyar régió. Véleménye szerint azonban a magyar kormánytól kevés információt kaptak arról, hogy ebben az ügyben merre akartak menni. Szerinte sokszor a magyar érdekek ellen foglalt állást a Európai Tanácsban a kormány. A szocialista-szabad demokrata kormány súlyos bűne, hogy eljátszotta Magyarország tekintélyét, a sorozatos hazudozás, az államháztartási adatok kozmetikázása, a jogsértések az európai normáktól igen messze vannak.

Schmitt Pál ismét elmondta, hogy éllovasból sereghajtók lettünk. Nekünk ugyanis a globális gazdasági válság mellett a belső krízissel is szembe kell néznünk. A magyar érdekek megalkuvás nélküli képviseletére, és egy hamarosan jövő polgári kormánnyal történő együttműködésre készülnek a Fidesz–KDNP EP-képviselői. Schmitt felhívta a figyelmet arra is, hogy felelősséggel készülnek az EU-elnökségre is, hogy egy erős Európában egy erős Magyarországot teremtsenek. A Fidesz–KDNP listavezetője hangsúlyozta: megalkották az Európa-programot, amelyet 10 nap múlva, május 13-án hoznak nyilvánosságra. Schmitt Pál megköszönte azok munkáját is, akik nem kerültek fel a mostani listára, annak ellenére, hogy nagyon jó munkát végeztek. Arra kérte a választókat, hogy minél többen menjenek el szavazni, mert a Fidesz és a KDNP ezt szimpátiaszavazásnak tartja. „Az üzenet, hogy csak együtt sikerülhet, most is érvényes” – fogalmazott.

Schmitt Pál után Tőkés László lépett a színpadra, aki apostoli köszöntéssel üdvözölte a tömeget. Szerinte dolgoznunk kell, ha élni akarunk, mert az lesz a miénk, amit kiküzdünk magunknak. Kiáltom a célt: a magyarság nemzeti autonómiája – fogalmazott Kós Károly erdélyi üzenetét közvetítve Tőkés László püspök. (Utalva arra, hogy a kampánynyitó rendezvénynek a Kós Károly sétány ad otthont). Véleménye szerint a kiút a sokrétű válságunkból Európa felé vezet, mert jobb, ha a mi fővárosunk nem Moszkva, hanem Brüsszel. Tőkés László szerint szerint a nemzetek Európájára van szükség. „Megnyílt a határ” – utalt Tőkés a 20 évvel ezelőtt történt határnyitásra. Hozzátette: minden magyar felelős minden magyarért, és együtt vívjuk küzdelmeinket. „Legyünk ebben a sokszínű európaiságban egységes magyar nemzet” – hangsúlyozta az erdélyi EP-képviselő. A kárpát-medencei magyar autonómiáért harcolnak, és Tőkés megköszönte a Fidesznek, hogy kiállnak mellettük. Ahogy szerinte példaértékű a román elnök, Basescu kiállása is a moldovai románok melletti kiállása is, ahogy megadják nekik az állampolgárságot. „Sikerüljön a magyar nemzet határokon felüli újraegyesítése! Köszönjük Orbán Viktornak ezt a kiállást!” – mondta beszédében a püspök. De köszönetet mondott a fideszes EP-képviselőknek, elsősorban Gál Kingának, hogy kitaposták a határon túli magyarok EP-képviselőinek az utat. Tőkés azt is elmondta, hogy a brüsszeli járaton Schmitt Pállal a Bibliát szokták forgatni.

Grosics Gyulát és Kárpáti Györgyöt, a nemzet sportolóit külön köszöntötte Schmitt Pál. Majd felkonferálta Xavier Bertrand-t, francia testvérpártjuk főtitkárát, aki az első mondatokat magyarul olvasta fel. Bertrand Sarkozy elnök üzenetét és üdvözletét hozta el. Mint elmondta, meglepődött, milyen sokan eljöttek, és ez szerinte győzelmet vetít előre. Bertrand szerint 20 évvel a vasfüggöny leomlása után el kell mondani, hogy bár Budapest Kelet-Európában van, mindig is Európa szívében volt, mert bennünk volt bátorság, hogy lebontsuk a vasfüggöny torz szüleményét. „Mert a magyaroknak mindennél fontosabb a szabadság, és ismerik a szabadság árát” – mondta a francia pártelnök, Sarkozy elnök üzenetét közvetítve. „Ezért követelik most is a változást, és a változáshoz itt van velünk Orbán Viktor” – mondta a francia politikus. Bertand szerint ugyanis Orbán Viktor egy személyben testesíti meg a magyarok szabadságvágyát. Ráadásul Orbán olyan ember, akinek karaktere van, és Európának olyan politikai vezetőkre van szüksége, akik karakteresek.Végezetül Sarkozy és pártja nevében is támogatásáról biztosította a Fideszt, és bízik választási győzelmükben az EP-, majd az országgyűlési választáson is.

Ezt követően Kósa Ádám, a Fidesz–KDNP siket EP-képviselőjelöltje lépett a színpadra. Ő a fogyatékosokért állt ki jelbeszédében elmondott felszólalásában. Szerinte a rendszerváltáskor a fogyatékosokra nem figyelt oda a társadalom, így csak a családi támogatásban bízhattak. Ő siketként a jogi egyetemet tolmács nélkül, magára utalva végezte el. Azért küzdött, hogy példát mutasson a többieknek. Siket gyermekeinek szebb jövőt, siket szüleinek pedig méltó öregkort szeretne. „Szerencsére már nem vagyok egyedül”. Hozzátette: van remény, hogy a társadalom aktív tagjaivá váljanak. De ehhez az egész társadalom támogatása kell. Kósa Ádám közölte: nem lehet az az elfogadott álláspontja a közvéleménynek, hogy a fogyatékos emberek haszontalanok a társadalom számára. Nekem van egy álmom: az élet és az ember méltósága, és az, hogy ez mindenek felett álló.

+

A Kereszténydemokrata Néppártot a most befejeződő ciklusban is EP-képviselő Surján László, valamint Hölvényi György és Fridvalszky Gáspár képviseli a listán.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!