Orbán Viktor miniszterelnök a Hősök terén mond beszédet október 23-án

Orbán Viktor miniszterelnök a Hősök terén mond beszédet október 23-án, oda várja az ünneplőket a Fidesz, és oda vonul a Békemenet is. Az 1956-os forradalom és szabadságharc évfordulóján reggel 8 órakor a Hősök terén katonai tiszteletadás mellett felvonják Magyarország nemzeti lobogóját. A Parlament előtti Kossuth Lajos teret átépítik, ezért nem a szokásos helyen tartják a zászlófelvonást.

A Terror Háza Múzeumnál délután 3-kor ünnepélyes gyertyagyújtásra várják az emlékezőket.

Orbán Viktor a budapesti Hősök terén mond ünnepi beszédet 4 órától. Oda várja a Fidesz azokat, akik „békésen, nyugodtan és emelt fővel szeretnének fejet hajtani 1956 emléke előtt” – jelentette be Hoppál Péter, a kormánypárt szóvivője.

Ugyancsak a Hősök terére vonul a Békemenet a Civil Összefogás Fórum szervezésében. Csizmadia László, a Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány elnöke az MTI-nek elmondta: a II. kerületi Bem József térről a Margit híd és a Nyugati pályaudvar érintésével mennek át a Hősök terére. Az újabb Békemenetet a szervezők a Szolidaritás mozgalom szeptember végi demonstrációjával magyarázták, ahol ledöntöttek, majd később feldaraboltak egy, a miniszterelnököt ábrázoló hungarocellszobrot. Az MTI-hez eljuttatott korábbi közleményükben azt írták, a baloldal agresszivitására hathatós választ kell adniuk: „ők erőszakot hirdetnek, mi méltósággal ünneplünk”.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!