Orbán Viktor: Nem lesznek megszorítások

Az euróválság hatásainak kivédése megszorító intézkedésekkel lehetetlen, ezért az ország átszervezésének felgyorsítására és elmélyítésére van szükség – hangzott el Orbán Viktor miniszterelnök és Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszter pénteki megbeszélésén. Úgy döntöttek, hogy a felsőoktatási és a nemzeti köznevelési rendszerről szóló törvényeket a lehető legrövidebb időn belül a kormány elé terjesztik. A Nemzeti Erőforrás Minisztériumon belüli személyi döntések továbbra is a miniszter hatáskörébe tartoznak.

Az elmúlt egy év tapasztalatai azt bizonyítják, hogy az új kormányzati struktúra beváltotta a hozzá fűzött reményeket és lehetővé tette, hogy az emberi értékek integrált módon jelenjenek meg a kormányzati döntéshozatal során. A miniszterelnök és a nemzeti erőforrás miniszter Hoffmann Rózsa oktatási államtitkár részvételével áttekintette a nemzeti felsőoktatási és a nemzeti köznevelési rendszerről szóló törvények koncepcióit, és úgy döntöttek, hogy azokat a lehető legrövidebb időn belül a kormány elé terjesztik, annak érdekében, hogy a két törvény kora ősszel megszülethessen.

Orbán Viktor és Réthelyi Miklós áttekintették az eldöntendő szakmapolitikai kérdéseket, melyekben hamarosan döntések fognak születni. A megbeszélés napirendjén szerepelt a szociálpolitika és a kultúrpolitika területeinek áttekintése, valamint a Magyar Állami Operaház leendő vezetőjéről szóló döntés. A Nemzeti Erőforrás Minisztériumon belüli személyi döntések továbbra is a miniszter hatáskörébe tartoznak.

Orbán Viktor augusztus eleje óta egyenként, négyszemközti beszélgetéseken találkozik kormánya tagjaival, a tanácskozássorozat Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes, közigazgatási és igazságügyi miniszter meghallgatásával vette kezdetét. A miniszterelnök csütörtök délután Felcsúton Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszterrel találkozott.
 

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!