Orbán Viktor üdvözölte Németország döntését a határellenőrzés ideiglenes visszaállításáról

Orbán Viktor miniszterelnök a Bild című német lapnak nyilatkozva üdvözölte a német kormány  döntését a határellenőrzés ideiglenes visszaállításáról. A miniszterelnök a Bild online kiadásában megjelent beszámoló szerint azt mondta: „nagy megértéssel viszonyulunk Németország döntése iránt, és kinyilvánítjuk szolidaritásunkat".

A magyar kormányfő hangsúlyozta: „megértjük, hogy Németország és Európa (...) értékeinek védelmében szükség volt a döntésre. Természetesen készen állunk az együttműködésre minden formában”.

A beszámoló szerint a miniszterelnök kifejezte meggyőződését, amely szerint a határellenőrzés ideiglenes visszaállítása Németországban csak az első lépés, hiszen Görögországban is a lehető leggyorsabban meg kell védeni Európa határait, valamennyi uniós tagország és intézmény összefogásával.

Magyarország ezt már az uniós belügyminiszterek legutóbbi találkozóján világossá tette – áll a Bild beszámolójában.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!