Országjáró körútra indulnak vezető KDNP-s politikusok

A Kereszténydemokrata Néppártnak (KDNP) a Fidesszel közös kampánya lesz az európai parlamenti választások előtt, amelyben a frakciószövetség kisebb tagja jelenlegi EP-képviselőjével, országgyűlési képviselőivel, valamint csaknem 2.500 helyi önkormányzati testületben dolgozó politikusával a szövetségi politika jegyében vesz részt - mondta a párt szóvivője csütörtökön.

Halász Zsuzsa közölte: a következő hónapokban Surján László jelenlegi EP-képviselő, Fridvalszky Gáspár és Hölvényi György, a Fidesz-KDNP EP- listájának jelöltjei, valamint a párt prominens politikusai járják az országot, a kampány témája várhatóan a jelenlegi politikai és gazdasági helyzethez kapcsolódik majd.

A KDNP-t nem lepte meg a köztársasági elnöknek az a bejelentése, hogy június 7-ére írta ki a magyarországi európai parlamenti választásokat, hiszen ez megegyezik azzal az időponttal, amit mindenki várt. Hangsúlyozta, hogy a KDNP is szerette volna, ha a Sólyom László által megjelölt napon meg lehetett volna tartani az előre hozott országgyűlési választásokat is, amelyre a törvény szerint lehetőség lett volna. Ez a lehetőség azonban elszállni látszik, most éppen az SZDSZ miatt - közölte.
    
Halász Zsuzsa kifejtette: ha a parlament elfogadná a Fidesz és a KDNP által benyújtott törvénymódosítást, akkor meghosszabbítható lenne az az idő, amely Sólyom László köztársasági elnök rendelkezésére áll, hogy kiírja a választásokat.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!