Őrzi előnyét a Fidesz–KDNP pártszövetség

A nyár utolsó hónapjában is megőrizte vezető pozícióját a Fidesz–KDNP, így a kormánypártok már 62 hónapja állnak a közvélemény-kutatások élén. Az ellenzék támogatottsága együttesen bár nagyobb, mint a kormánypártoké, de a köztük lévő mély ellentétek miatt egyelőre nem várható összefogás. Augusztusban sem változtak a politikai erőviszonyok a közvélemény-kutatások adatai alapján, így a Fidesz–KDNP pártszövetség már 2006 júniusa óta a legnépszerűbb Magyarországon. 

Az Ipsos mérése szerint a biztos pártválasztók körében a Fidesz 37 százalékkal vezet, az MSZP 31 százalékon, a Jobbik 19 százalékon áll, az LMP-nek 5, a Demokratikus Koalíciónak (DK) 4 százalékos a tábora. A Nézőpont Intézet adatai alapján a kormánypártok az összes megkérdezett körében 30, míg az MSZP 13 százalékon állt augusztusban.

A Századvég kutatásából az derült ki, hogy a Fidesz támogatottsága a teljes népesség körében 24 százalék, az MSZP-é 14 százalék, míg a biztos szavazó pártválasztók között a nagyobbik kormánypárt jelenleg 40 százalékon, a szocialisták pedig 26 százalékon állnak. A teljes népesség körében a Jobbik támogatottsága 10 százalék, az LMP-é 6 százalék, a DK pedig 1 százalékon állt.

Az elmúlt évtizedek adatai alapján a kormánypártok még egyszer sem voltak olyan kedvező helyzetben, mint most. Bár az ellenzéki erők együttes támogatottsága most is magasabb, mint a Fideszé, de a köztük lévő együttműködés egyelőre nem körvonalazódik. Az MSZP biztos benne, hogy egyedül is le tudja győzni a kormánypártokat, az LMP nem kíván szövetséget kötni senkivel, és hasonló helyzetben van a Jobbik is, míg a DK szívesen közösködne másokkal, de ezt a többi erő egyelőre nem akarja.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!