Ősszel várhatóan megállapodunk az IMF és az EU tárgyalóival

A menetrend szerint haladnak az egyeztetések az EU és az IMF tárgyalóival, a kormány a tárgyalások gyors lezárására számít, már az ősszel – mondta Orbán Viktor miniszterelnök külföldi hírügynökségek tudósítóinak. A kormányfő szavai szerint vannak még vitatott kérdések, a tárgyalások jól haladnak. A hitelkeret összegéről még nem esett szó, de 15 milliárd euró körüli összegre lehet számítani.

„Az összegnek nincs nagy jelentősége, miután elővigyázatossági megállapodásról van szó” – monda Orbán Viktor, utalva a készenléti hitelnél kevesebb megkötéssel járó, a kormány által elérni kívánt hitelkerettípusra. A hitelmegállapodás elővigyázatossági jellegét az ajánlásokat megfogalmazó uniós tárgyalási dokumentum is rögzíti. A labda most a magyar térfélen van – jegyezte meg a kormányfő, utalva az ajánlásokra készülő magyar válaszra.

A megállapodás egyik akadálya lehet a jegybanki tranzakciós adó, ami az Európai Központi Bank szerint veszélyezteti a Magyar Nemzeti Bank függetlenségét. Orbán Viktor azonban bizakodásának adott hangot a megállapodás sikerét illetően. „Természetesen vannak nézetkülönbségek, de mind a magyar, mind a másik oldalon látom a megegyezési szándékot" – idézi a Dow Jones hírügynökség Orbán Viktort, aki hangsúlyozta, hogy „semmi nem veszélyezteti a kormány munkahelyvédelmi programját, még az IMF-megállapodás sem”.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!