Pénzmegvonással zsarolnák német politikusok hazánkat

Zsarolásnak nevezte Hollik István KDNP-s honatya a PestiSrácok.hu-nak nyilatkozva, hogy német európai parlamenti képviselők az uniós támogatási pénzek megvonását sürgetik Magyarországtól, amiért hazánk nem kíván menekülteket befogadni az országba. Angela Merkel német kancellár politikustársai szerint Magyarország az uniós jogokat sem tartja be. Valójában pedig éppen hazánk az egyetlen uniós ország, amely minden közösségi előírást következetesen alkalmaz.

 

Az uniós támogatási pénzek megvonását sürgették német európai parlamenti képviselők azoktól a tagországoktól, amelyek értékelésük szerint nem tanúsítanak szolidaritást az EU menekültpolitikájában. A dpa német hírügynökség ismertetése szerint ilyen értelmű nyilatkozatot adott a Die Welt című lapnak Inge Grässle, az Európai Parlament költségvetési ellenőrző bizottságának CDU-s elnöke, továbbá Alexander Graf Lambsdorff, a parlament szabaddemokrata (FDP) alelnöke.

Inge Grässle szerint meg kellene vonni a támogatási pénzeket azoktól a tagállamoktól, amelyek – mint fogalmazott – nem tartják tiszteletben az európai jogot, továbbá azoktól a tagországoktól, amelyek nem közreműködnek kielégítően a menekültek átvételében vagy regisztrálásában.

Hasonlóan nyilatkozott a dpa szerint Alexander Graf Lambsdorff is. „A német kormánynak az uniós költségvetés tervezett őszi felülvizsgálatakor fel kell lépnie annak érdekében, hogy az olyan nettó haszonélvező országok, mint Lengyelország és Magyarország a menekültkérdésben szolidáris magatartást tanúsítsanak és tiszteletben tartsák az európai értékeket” – idézte a dpa Lambsdorffot.

Hollik István, a KDNP országgyűlési képviselője a PestiSrácok.hu kérdésére nyomatékosította, egyértelmű zsarolás az uniós politikusok nyilatkozata.

„Amikor azt mondjuk, hogy meg kell reformálni az uniót akkor éppen az ilyen nyilatkozatokra gondolunk. Kőbe vésett, hogy a támogatások járnak a felzárkózó tagállamoknak, azokat nem lehet elvenni, vagy elvonni, de ezt úgy látszik, hogy nem értik egyesek. Az is egyértelmű, hogy a támogatási források elosztására nem lehet hatással a menekültpolitika. Inge Grässle, Alexander Graf Lambsdorff és Brüsszel gyomra nem veszi be, hogy a nemzeti szuverenitásunkra hivatkozva véleményt formálunk menekültügyben, amely nem egyezik az ő álláspontjukkal. Annak is van diszkért bája, amikor az európai jogszabályok be nem tartására hivatkoznak a szóban forgó politikusok Magyarországgal kapcsolatban, pedig éppen hazánk az egyetlen olyan uniós ország, amely minden uniós kötelezettségének eleget tesz és minden szabályt betart.Magyarország határozottan elutasítja a zsarolást és a fenyegetést, és továbbra is meg fogja védeni a rá eső európai határszakaszt” – válaszolta Lambsdorffék nyilatkozatára Hollik István.

 

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!