Példaértékű összefogás

Példaértékűnek nevezte Semjén Zsolt a fonyódi Kárpát-medencei diáksport-programot a kezdeményezés idei díjátadó gálaünnepségén Fonyódon. A miniszterelnök-helyettes szerint az évente mintegy 50 határon túli magyar gyerek képzését vállaló program a határokon átívelő összefogást mutatja. Simicskó István, sportért és ifjúságért felelős államtitkár hangsúlyozta, hogy a kormány kiemelt ágazatként tekint a sportra, amely játékos formában nevel az életre, összefogásra, összetartozásra és fair-play viselkedésre.

Beszédében hangsúlyozta: a határon túl élő magyarok részéről már a 452 ezredik kérelem érkezett be a magyar állampolgárság felvételére, amely közjogi keretet az olyan programok segítenek megtölteni valós tartalommal, mint a fonyódi.Nemcsak a sport, hanem a nemzet egésze szempontjából is fontos egy ilyen kezdeményezés, amely erősíti a kapcsolatokat, a barátságokat, az összetartozás-tudatot – jelentette ki Semjén Zsolt.

Simicskó István, az Emberi Erőforrások Minisztériumának sportért és ifjúságért felelős államtitkára beszédében hangsúlyozta, hogy a kormány kiemelt ágazatként tekint a sportra, amely játékos formában nevel az életre, összefogásra, összetartozásra és fair-play viselkedésre.

Hídvégi József, Fonyód polgármestere (Fidesz-KDNP) elmondta, a Niké Sportegyesület kezdeményezésére 2011 elején indult programban 40-45 magyar diákot fogadnak, főként Kárpátaljáról, akik helyi intézményekben tanulnak és sportolnak, és egyre szebb eredményeket mutatnak fel.

Megjegyezte, mindössze 6 millió forintból indították el a programot, amelynek költségvetése ma is csekélynek mondható a megteremtett értékekhez képest.

A fonyódi, több sportágat is felölelő utánpótlás-nevelésbe a környék több iskolája is bekapcsolódott.

A sportcsarnokban tartott gálán, amelyen a beregszászi konzulátus és Fonyód testvértelepülései is képviseltették magukat, a diákok sportbemutatója után díjakat adtak át a legnagyobb sportsikereket elérő diákoknak.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!