Piarista tanévnyitó Soltész Miklós államtitkárral

A neveléshez, oktatáshoz szükséges összefogás valósuljon meg szülők, gyermekek és pedagógusok között – fogalmazta meg jókívánságát Soltész Miklós szociális, család- és ifjúságügyért felelős államtitkár a mosonmagyaróvári piarista iskola közösségének tanévnyitó ünnepségén. A piarista diákként érettségizett politikus beszédében Karinthy Frigyes Tanár úr kérem című művéből idézett, és arra biztatta a pedagógusokat, hogy ismerjék fel a minden gyermekben rejlő kincset.

Az államtitkárt elkísérte Orsós Zsolt vak sportoló, a szolidaritás nagykövete, aki ígérte, ellátogat még a piarista diákokhoz, s mesél majd arról, milyen látássérült személyként helytállni a világban, hogy kell segíteni egy fogyatékos személynek.

Farkas István iskolaigazgató külön köszöntötte az intézmény új diákjait: a kis elsősöket és az elsős gimnazistákat. A családok évéhez kapcsolódóan az atya hangsúlyozta: „A piarista iskola nagy családja hitében megerősödve tegyen meg mindent e tanévben az élet védelmében és szolgálatában.” Az egyházi fenntartású oktatási intézményben negyvenöt kisdiák két osztályban kezdi meg iskolai tanulmányait.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!