Politikai szempontok állnak a kritkák mögött

A Kereszténydemokrata Néppárt álláspontja szerint a kis eredmény is eredmény, és meggyőződésük, hogy a fennálló vitás kérdésekben is Magyarországnak van igaza – reagált  az Európai Unió központi javaslattevő-végrehajtó szervének  sajtótájékoztatóján elhangzott bejelentésre Harrach Péter, a KDNP alelnöke.  A párt álláspontja szerint a bizottság szakmai kritikája mögött politikai szempontok vannak, a döntéshozók többsége által képviselt politikai irány nem erősíti, hanem gyengíti Európát.

Harrach Péter, a Kereszténydemokrata Néppárt frakcióvezetője az Európai Bizottság döntése után a Magyar Távirati Iroda kérdésére válaszolva elmondta: a kis eredmény is eredmény, ugyanakkor meggyőződésük, hogy a fennálló vitás kérdésekben is Magyarországnak van igaza. Ezt akonkrét ügyekben az eljárás következő szakaszában akár a bíróság előtt is bizonyítanunk kell.    

Hangsúlyozta: egy másik, és ennél fontosabb tény, hogy a bizottság szakmai kritikája mögött politikai szempontok vannak, és a KDNP véleménye szerint a döntéshozók többsége által képviselt politikai irány nem erősíti, hanem gyengíti Európát, és tovább mélyíti a földrész kulturális válságát.

Az Európai Bizottság sajtótájékoztatón  bejelentették: két témában – az adatvédelmi hatóság függetlensége és a bírói tevékenység felső korhatára tekintetében a Bizottság folytatja Magyarország ellen a gyorsított kötelezettségszegési eljárást, a központi bank függetlenségét illetően pedig további tájékoztatást kér a magyar kormánytól. Az első két témában áttérnek a kötelezettségszegési eljárás következő szakaszára, amelynek során úgynevezett indoklással alátámasztott véleményt juttatnak el Budapestre.    

A harmadik kötelezettségszegési ügyben, a jegybanki függetlenség kérdésében ezt a következő eljárási szakaszt még nem léptetik életbe, hanem további tájékoztatást kérnek.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!