Pozitív irányt vettek a tárgyalások a szakszervezetekkel

Pozitív irányt vettek a tárgyalások a szakszervezetekkel, annak ellenére, hogy még nem álltak el követeléseiktől – Hoffmann Rózsa oktatási államtitkár ezt a kormánypárti politikusok országjárásának pénteki bicskei állomásán mondta. Megerősítette: nem lesz tömeges elbocsátás, és nem lesz kvótákhoz kötött leépítés, mert „sem a pedagóguslétszám, sem a gyereklétszám nem indokolja". Az életpályamodellről elmondta, hogy „2013-ban biztosan bevezetésre kerül".

Hangsúlyozta: szakmai kérdésekről tárgyalnak a szakszervezetekkel. A 20 százalékos béremelési követelést nem tudják teljesíteni, és sem a köznevelési törvényt, sem az iskolák állami átvételét nem vonják vissza. A következő tárgyalás jövő szerdán lesz – tette hozzá. Az államtitkár megerősítette: nem lesz tömeges elbocsátás, és nem lesz kvótákhoz kötött leépítés, mert „sem a pedagóguslétszám, sem a gyereklétszám nem indokolja". Az életpályamodellről elmondta, pontos időpontja még kérdéses, de „2013-ban biztosan bevezetésre kerül".

Hoffmann Rózsa szerint sok helyen újraindulhatnak az általános iskolák alsó tagozatai azokon a kistelepüléseken, ahol korábban megszűntek, mert az állam évfolyamonként minimum nyolc gyerek esetén vállalni fogja a fenntartásukat. A felső tagozatok esetében racionalizálások lesznek, de „az összevonások után is a pedagógusok fognak utazni, és nem a gyerekek".

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!