Rétvári Bence: egészségesebb ételeket adnak az iskolákban, mint hét éve

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára szerint a menzarendeletnek köszönhetően egészségesebb ételeket kapnak a gyerekek az iskolákban, mint hét éve. Rétvári Bence, a KDNP alelnöke az M1 aktuális csatorna keddi műsorában úgy fogalmazott: ezekben az élelmiszerekben minden szükséges összetevő megtalálható az egészséges növekedéshez.


Spiegelhalter László, Vácrátót polgármestere és Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára, a Kereszténydemokrata Néppárt alelnöke a Vácrátóti Petőfi Sándor Általános Iskolában (KDNP Fotó: Váli Miklós)

A kereszténydemokrata politikus azt mondta, az új jogszabály nagyobb mértékben írja elő a tej és a tejtermékek fogyasztását, hogy a gyermekek minél inkább hozzászokjanak az egészséges táplálkozáshoz.

A tudósításban felidézték, hogy több mint 400 ezer gyermek jut rendszeresen tejtermékhez az iskolában. Heti négyszer kapnak tejet, valamint magas fehérjetartalmú élelmiszereket. Az utóbbi hét évben a kormány megtízszerezte az iskolatejprogramra fordított összeget, amely idén már több mint 4 milliárd forint. A cél, hogy egészségesen táplálkozzanak a gyermekek.


Tekintse meg a Vácrátóti Általános Iskolában készült fotógalériánkat!

Egészségesebb ételeket kapnak az iskolában a gyerekek
 

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!