Rétvári Bence: tízszeresére nőtt az iskolatejprogramra fordított összeg

A kormány 2010 óta tízszeresére növelte az iskolatejprogramra biztosított összeget, idén 4,2 milliárd forintot fordítanak erre a költségvetésből – mondta Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) parlamenti államtitkára, a Kereszténydemokrata Néppárt alelnöke az M1 aktuális csatornán csütörtökön. A kormány számára fontos a gyermekek egészsége és fontosnak, hogy az iskolában is egészséges életmódra neveljék őket.


Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) parlamenti államtitkára, a Kereszténydemokrata Néppárt alelnöke (KDNP Fotó)

Rétvári Bence elmondta, több mint 1800 iskolában 438 ezer gyerek kap hetente négyszer tejet, amit magyar beszállítóktól, elsősorban kis- és középvállalkozóktól szereznek be. Így mindenki csak nyerhet a programmal – fogalmazott az államtitkár.

Rétvári Bence arról is beszélt, hogy a felnőtt lakosság majdnem felénél okoz gondot az elhízás, de a 7-8 évesek körében is minden 5-6. gyerek küzd túlsúllyal, ami sokszor a nem megfelelő táplálkozásra vezethető vissza.

Ezért fontos, hogy az iskolában is egészséges életmódra neveljék a gyerekeket – emelte ki. Szavai szerint ezt szolgálja például a mindennapos testnevelés, valamint az, hogy a chipsadó hatálya alá eső termékeket nem lehet a büfében árulni.
 

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!