Recsegő államgépezet

A kisebbségi kormány cselekvőképtelensége miatt az állam lassan alapfeladatait sem tudja ellátni – jelentette ki Soltész Miklós, a Fidesz-KDNP frakciószövetség Népjóléti kabinetjének elnöke mai sajtótájékoztatóján. A rossz kormányzás következtében válságban van az államgépezet és a költségvetés - fűzte hozzá.

Múlt héten a családi pótlékok kifizetése késett több napot, a csúszást nevetséges indokokkal próbálták megmagyarázni. A legmulatságosabb a szociális minisztérium közleménye volt, amely a köztisztviselői napot jelölte meg okként. A kormányzati kommunikáció nagy erőkkel cáfolta a kifizetés késését, ám az érintettek tízezrei jelezték, hogy a szokott időben hiába várták a pénz érkezését – jegyezte meg a kereszténydemokrata politikus.

 Soltész Miklós a kormány közeli Népszava mai írására hivatkozva elmondta, most várhatóan a nyugdíj kifizetések szenvednek késedelmet. A lap információ szerint ugyanis bűnözői csoportok visszaélési kísérlete miatt fokozni kellett a nyugdíjkifizetések biztonságát, s ez lassíthatja a kiszállítást. A Népszava állítása szerint a nyugdíjfolyósítótól azt a tájékoztatást kapta, hogy az említett visszaélési kísérlet miatt egy-két napos csúszással számolhat az, aki bankszámlára kapja nyugdíját. Akiknek postán érkezik a nyugdíjuk, azok a szokásosnál két-három nappal később vehetik át a pénzüket.

Riasztó, ha bűnözők le tudják lassítani az államgépezet működését – hangsúlyozta a népjóléti kabinet vezetője, majd hozzátette: a nyugdíjkifizetések évtizedek óta normális keretek között zajlottak, és kormányoktól függetlenül ismeretlenek voltak a csúszások. Az életüket végigdolgozó idős emberek, eddig mindig időben jutattak hozzá jogos járandóságukhoz.

Soltész Miklós szerint az akadozó kifizetések azt láttatják, hogy az államgépezet katasztrofálisan működik, a kifizetések menete sok területen ellehetetlenült. A másik lehetséges ok még ennél is ijesztőbb, hogy a kormány a költségvetés válságos helyzete miatt tologatja a kifizetések dátumát.

A KDNP és a Fidesz választ vár a pénzügyminisztertől arra, mi áll a rövid időn belül immár másodszor előforduló késedelmes kifizetések hátterében, mire számíthatnak az emberek a jövőben. Döntsék el, tudnak-e kormányozni, és vallják be mindenki előtt, hogy áll a költségvetés, milyen helyzetben van Magyarország – mondta végezetül a politikus.

A Magyar Televízió munkatársa felvetette, hogy a Nyugdíjfolyósító Intézet közleményben cáfolta a nyugdíjak kifizetésének csúszását. Soltész Miklós erre úgy reagált, a maga részéről nagyon örülne, ha a Népszava információja álhírnek bizonyulna, de emlékeztetett arra, hogy a családi pótlék kifizetésének csúszását még akkor is cáfolták, amikor azt egyértelmű tények igazolták. Hozzátette: a kormányszóvivőnek és a Nyugdíjfolyósító főigazgatójának a dolga tisztázni, kitől szerezte a kormánypárti lap azokat az információkat, amelyeket valós információként megjelentetett.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!