Rehabilitációs foglalkoztatót alakítottak ki egy iskolából Ácson

Rehabilitációs foglalkoztatót alakított ki a Komárom-Esztergom megyei Ácson az önkormányzat bezárt iskolájából uniós támogatással a Memfo Kft., a létesítményt Soltész Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériuma szociális, család- és ifjúságügyért felelős államtitkára avatta fel pénteken. Az államtitkár a foglalkoztató átadása után az MTI-nek elmondta: a kormány továbbra is támogatja a megváltozott munkaképességűeket foglalkoztató cégeket.

A jövőben az akkreditált és támogatásra pályázó foglalkoztatóhelyek egységes támogatáshoz jutnak – tette hozzá.

Soltész Miklós kitért arra: úgy fogják módosítani a közbeszerzési szabályokat, hogy szociális és egészségügyi tárgyú közbeszerzéseknél előnyben részesüljenek az 50 százaléknál nagyobb mértékben megváltozott munkaképességű embereket foglalkoztató cégek.

Az államtitkár kiemelte a rehabilitációs kártya jelentőségét, amely 6400 megváltozott munkaképességű ember foglalkoztatását segítette elő 3800 munkavállalónál, akiknek nem kellett akkreditáltatniuk magukat, viszont a dolgozók utáni 27 százalékos szociális adó befizetésétől mentesültek.

Ácson, a volt iskolában csaknem 600 négyzetméternyi területet alakítottak át foglalkoztatónak, amelyben mintegy ötvenen dolgozhatnak korszerű körülmények között. A beruházás teljes összege meghaladta a 34 millió forintot, ebből mintegy 25 millió forint volt a pályázati támogatás – mondta Oplaznik Gabriella, a társaság ügyvezetője az MTI-nek. Hozzátette: az épületben több gyártóhelyet alakítottak ki, berendeztek egy oktatótermet, emellett akadálymentessé tették a területet, és a termékek szállításának megkönnyítésére egy árufogadó rámpát építettek.

A Memfo Kft. Ácson és Etén, három telephelyen 126 dolgozót alkalmaz, közülük több mint százan megváltozott munkaképességűek, a foglalkoztatási program húsz település lakóit érinti. A társaság a móri Sews Hungária Kft. alvállalkozójaként csaknem tíz éve készít kábelkötegeket a Suzuki számára, és a Szamos Marcipánnal működik együtt csomagolási feladatokban.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!