Rendkívüli ülés

Négy javaslatról tárgyal az Országgyűlés kétnapos rendkívüli ülésén. A képviselők a házszabálytól történő eltéréssel akár már pénteken elfogadhatják a kormányoldal tömeges bevándorlás kezelését célzó előterjesztéseit. Természetesen nem maradnak el az interpellációk és a kérdések sem. Kövér László házelnök előzetes javaslata alapján az ülés 13 órakor kezdődik. Az ülés elején három közelmúltban elhunyt, volt szocialista képviselőre, Várnai Lászlóra, Nagy Sándorra és Soós Győzőre emlékeznek majd a képviselők.

A napirend előtti felszólalásokat követően dönthetnek arról, hogy a kormányoldal által tárgyalni kívánt négy előterjesztést a házszabálytól történő ilyen eltéréssel még ma megtárgyalják, pénteken pedig akár el is fogadhatják.

A tervek szerint a terítékre kerülő indítványok között szerepel a tömeges bevándorlás kezelésével összefüggő két törvényjavaslat. A kormány és a Fidesz-KDNP-frakció ezekben egyebek mellett tranzitzónák felállítását kezdeményezi a határon, továbbá bevezetné a tömeges bevándorlás okozta válsághelyzet fogalmát.
A képviselők ezeken felül tárgyalhatják azt a határozati javaslatot, amelyben az Európai Unió vezetőinek üzennének az illegális bevándorlással kapcsolatban, valamint a családi kedvezményhez előírt kötelező adóazonosító-használat elhalasztását kezdeményező fideszes javaslat vitáját is megkezdhetik. 

Indítványok

- Egyes törvényeknek a tömeges bevándorlás kezelésével összefüggő módosításáról. Előterjesztő: belügyminiszter. Szövege: PDF.

- Egyes törvények Magyarország államhatárának hatékonyabb védelmével és a tömeges bevándorlás kezelésével összefüggő módosításáról. Előterjesztők: Rogán Antal, dr. Gulyás Gergely, Tuzson Bence, Németh Szilárd István, Font Sándor, dr. Völner Pál, Bánki Erik (Fidesz), Móring József Attila, Harrach Péter, Firt Mátyás (KDNP) képviselők.  Szövege: PDF.

- Üzenet az Európai Unió vezetőinek. Előterjesztők: Rogán Antal, dr. Gulyás Gergely, Tuzson Bence, Németh Szilárd István, Font Sándor, dr. Völner Pál, Bánki Erik (Fidesz), Móring József Attila, Harrach Péter, Firt Mátyás (KDNP) képviselők. Szövege: PDF.

- A személyi jövedelemadóról szóló 1995. évi CXVII. törvény és az adózás rendjéről szóló 2003. évi XCII. törvény módosításáról. Előterjesztők: dr. Selmeczi Gabriella, dr. Völner Pál, Bánki Erik,  Dunai Mónika (Fidesz) képviselők. Szövege: PDF.

Tervezett interpellációk

TÓTH BERTALAN, (MSZP): "Balek vagy bűnöző?" Címzett: nemzetgazdasági miniszter.

MAGYAR ZOLTÁN, (Jobbik): "Az állami földek szégyenteles szétosztogatásával befejeződik a Fidesz-hű, új földesúri rendszer kiépítése?" Címzett: földművelésügyi miniszter.

 

SCHIFFER ANDRÁS, SALLAI R. BENEDEK, (LMP): "Privatizáció csúcsra járatva: az állami földvagyon elkótyavetyélése!" Címzett: Miniszterelnökséget vezető miniszter.

BÁNKI ERIK, (Fidesz): "Újabb segítség a családoknak! Milyen intézkedéseket tervez a kormány az autó, és fogyasztási hitelek forintosítása érdekében?" Címzett: nemzetgazdasági miniszter.

BANGÓNÉ BORBÉLY ILDIKÓ (MSZP): "Szövetkezeti mutyi, - avagy lopni mindent, ami "mozdítható"?!" Címzett: emberi erőforrások minisztere.

RIG LAJOS, (Jobbik): "Hajlandó a kormány igazi megoldások alkalmazására, vagy továbbra is csak húzza az időt? Címzett: emberi erőforrások minisztere." Címzett: emberi erőforrások minisztere.

DUNAI MÓNIKA, (Fidesz): "Családbarát kormányzás!" Címzett: emberi erőforrások minisztere.

KORÓZS LAJOS, (MSZP): "Ki az igazi férfi? Aki 40 év munkaviszony után nyugdíjba szeretne menni vagy az, aki a képviselői díjazása mellett is felveszi a nyugdíjat?" Címzett: emberi erőforrások minisztere.

SZILÁGYI GYÖRGY, (Jobbik): "Megvédik a magyar munkahelyeket a bevándorlóktól?" Címzett: nemzetgazdasági miniszter.

KISS LÁSZLÓ, (MSZP): "Elképesztő tartozások, avagy a KLIK kiknek tartozik és mennyivel?” Címzett: emberi erőforrások minisztere.

 

Tervezett kérdések

HORVÁTH IMRE, (MSZP): "Hogyan lesz képes megoldani a Honvéd Kórház Újpest és Rákospalota - mintegy 160 ezer lakosának aktív kórházi ellátását?" Címzett: emberi erőforrások minisztere.

SZÁVAY ISTVÁN, (Jobbik): "Ki a felelős a Határtalanul! program idei évben is botrányos működéséért és mikor fogják végre elbírálni az egyébként is későn kiírt pályázatokat?" Címzett: emberi erőforrások minisztere.

SALLAI R. BENEDEK, (LMP): "Lesz megoldás a LHH besorolás rendezésére?" Címzett: belügyminiszter.

VARGA GÁBOR, (Fidesz): "Mi áll a hazai kiskereskedelem folyamatos bővülésének hátterében?" Címzett: nemzetgazdasági miniszter.

 

HERINGES ANITA, (MSZP): "Mi az Önök álláspontja, elhangozhat egy ilyen kijelentés?" Címzett: emberi erőforrások minisztere.

LUKÁCS LÁSZLÓ GYÖRGY, (Jobbik): "TBC - Magyarország. Félidőben 1:0?" Címzett: emberi erőforrások minisztere.

TUKACS ISTVÁN, (MSZP): "Hol tart a különleges gazdasági övezetek ügye Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében?" Címzett: nemzetgazdasági miniszter.

BANA TIBOR, (Jobbik): "Visszaállítják-e a megszüntetett osztályokat a körmendi kórházban?" Címzett: emberi erőforrások minisztere.

 

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!