Rio 2016: Lelkesen szurkolnak a kereszténydemokrata politikusok is

Az olimpia és a magyar csapat szenzációs riói szereplése ismét lázba hozta Magyarországot, és természetesen a kereszténydemokrata politikusok is lelkesen szurkolnak sportolóink eredményes szerepléséért.

 

Orbán Viktor, a Fidesz–KDNP-kormány miniszterelnöke számos Facebook-bejegyzésben fejezte ki elismerését olimpikonjaink nem egy esetben emberfeletti teljesítményéért. „Ki mondta, hogy a fák nem nőnek az égig? Háromszoros hurrá! Hajrá, magyarok!” – tette közzé például a harmadik magyar aranyérem megszerzését követően. A kormányfő egyébként a tervek szerint személyesen is jelen lesz az olimpia végén Rio de Janeiróban, így szoríthat a kajak-kenusokért, vízilabdázókért, és számos állam- és kormányfőhöz hasonlóan ott lehet az olimpia záróünnepségén is. „Olyan nagyszabású rendezvény esetén, mint a 4 évente megrendezésre kerülő olimpiai játékok, teljesen természetes, hogy minden résztvevő országot magas szinten reprezentálnak állami vezetők. Különösen igaz ez egy olimpia megrendezésére pályázó ország esetében. Magyarországot a megnyitó ünnepségén Áder János köztársasági elnök, a záróünnepségen Orbán Viktor miniszterelnök képviseli”– írta még a sportesemény megkezdése előtt közleményében Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője, utalva arra, hogy Budapest is pályázik a 2024-es olimpia megrendezésére.

 

„Bízom benne, hogy az olimpia eszmeisége sajátos konfliktusokkal terhelt világunkban eléri legalább azt, hogy fegyverszünet lesz, és mindenki a sportszerűség, a fair play értékeit felmutatva küldi majd tisztességes küzdelembe a versenyzőit” – ezt már Simicskó István (képünkön) honvédelmi miniszter, a KDNP alelnöke írta közösségi oldalán még a Játékok megnyitása előtt, hogy azután az olimpia első napjaiban maga is személyesen szurkoljon a magyar érmekért.

 

Harach Péter, a KDNP frakcióvezetője a kormányfőhöz hasonlóan már az első aranyérmeket követően posztolt közösségi oldalán, s a tiszta eszközökkel emberfeletti teljesítményt elérő Hosszú Katinkát is megvédte bejegyzésében az amerikai sajtó nemtelen támadásaitól: „Nem túl méltányos, hogy a nyugati sajtó egy része nem a magyar olimpikonok fantasztikus emberi és sportolói kvalitásával foglalkozik, hanem a sárdobálással. Köszönjük Szász Emesének, Hosszú Katinkának és minden magyar olimpikonnak, hogy az ő elhivatottságuk révén újra átélhetjük a közös szurkolás, a nemzeti összetartozás örömét” – fogalmazott a kereszténydemokrata képviselőcsoport első embere.

 

Surján László, a KDNP tiszteletbeli elnöke is több Facebook-bejegyzésben foglalkozik az olimpiával, megemlítve, hogy a közép-európai térségben messze legsikeresebb sportnemzet a magyar ezen az olimpián is.

 

Hasonló büszkeséggel vont mérleget a Játékok első hetéről Rétvári Bence, a KDNP alelnöke: „Egy héttel a megnyitót követően Magyarországnak 5 arany-, 1 ezüst- és 1 bronzérme van, mellyel a rangsorban a hatodik helyet foglaljuk el. Összesítésben Európa legjobbjai vagyunk! Csak így tovább, hajrá, magyarok!” – írta lelkesen az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára.

 

És az olimpia fele még hátravan, tehát mi sem zárhatjuk összeállításunk mással, mint hogy Hajrá, Magyarország, hajrá, magyarok az előttünk álló egy hétben is!

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!