Rogán: a baloldal továbbra is a bankok oldalán áll

Úgy kapják vissza a pénzüket a devizahitelesek, hogy nem kell semmit tenniük, nem kell perelniük, hiszen a parlament megtesz helyettük mindent – fejtette ki Rogán Antal a Hír TV P8 című műsorában. Mint mondta: 2015 januárjára a devizahitelesek egy olyan forinthitellel bírnak majd, melynek törlesztője és kamata a mostaninál 25-40 százalékkal is kevesebb lehet úgy, hogy ezek mellett a tőke is csökken. Ez a magánszemélyek mindennemű devizahitelére igaz lesz.

A politikus a végtörlesztőkkel kapcsolatban kifejtette: az emberek ezen csoportja is kaphat vissza pénzt, hiszen a Kúria és a parlament döntései értelmében jó esélyük van rá, hogy nyerjenek a bíróságon a bankok ellenében. „Csak annyit kérünk a bankoktól, hogy a tisztességtelenül keletkezett hasznot tolják vissza”.

A frakcióvezető megjegyezte, hogy komoly ellenállásra számítanak a pénzintézetek részéről, de már hozzá vannak szokva és felkészültek rá. A belengetett túlzottdeficit-eljárással kapcsolatban (az Európai Bizottság ajánlásai között szerepel, hogy vezessük ki a bankadót) megjegyezte: nem véletlen, hogy az MSZP-kormány alatt az sem zavarta Brüsszelt, ha kétszer akkora volt a hiány, mint a megengedett. Felidézte a szocialisták mostani módosítóit is, melyek szerinte bizonyítják, hogy a baloldal továbbra is a bankok oldalán áll.
 

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!