A sajtószabadság nem terjedhet ki a vallásgyalázásra

Sem a sajtó-, sem a szólásszabadság nem terjedhet ki a vallásgyalázásra - jelentette ki Harrach Péter, a Kereszténydemokrata Néppárt országgyűlési képviselőcsoportjának vezetője a terrorellenes fellépésről tartott ötpárti egyeztetés után újságírók előtt. A kereszténydemokrata politikus hangsúlyozta: ez az egyik tanulsága a múlt heti tragikus párizsi eseményeknek.

A KDNp alelnökének álláspontja szerint a bevándorlást is említeni kell az okok között.

Rogán Antal, a Fidesz képviselőcsoportjának vezetője össznemzeti ügynek nevezte a terrorizmus elleni fellépést az egyeztetés után. Ebben egyetértés volt - jelezte.

Kijelentette: az Európai Unió nem tudja megvédeni tagállamait, ezért azoknak, köztük Magyarországnak is, ki kell alakítaniuk egy közös, preventív stratégiát, hogy „meg tudjuk védeni a magyar embereket”. A politikai korrektség már nem elég - fogalmazott.

Rigán Antal pártja álláspontját képviselve hangsúlyozta: a Fidesz pártja javaslatot készít annak érdekében, hogy bizonyos közösségi szimbólumok és értékek kiemelt védelemben részesüljenek, mert nem elég az egyén véleményét tiszteletben tartani, "a közösség is tiszteletet érdemel". Megjegyezte, ma már az alapvetően keresztény Európában jelentős olyan közösségek vannak, amelyek másképp gondolkodnak a világ dolgairól, például a vallási szimbólumokról.

Szükség lehet továbbá arra is, hogy a kormány vagy a rendészeti szervek nagyobb jogkört kapjanak például azzal kapcsolatban, miként lehet valakit Magyarországra beengedi vagy innen kiutasítani – jegyezte meg.

Szólt arról is, hogy tisztázni kell a Magyarországot is fenyegető kockázatokat, ezek áttekintésére a jövő héten összeül két parlamenti bizottság, a nemzetbiztonsági és a honvédelmi. A tanácskozásokra meghívják a rendőrség vezetőit, a Belügyminisztérium, az érintett kormányzati szervek, a titkosszolgálatok és a Terrorelhárítási Központ képviselőit.

Emellett létrehoznak egy frakcióközi egyeztető fórumot - a kormány részvételével -, amelyen minden képviselőcsoport megfogalmazhatja javaslatait, a kabinet pedig folyamatos tájékoztatást adhat az ellenzéknek - tájékoztatott.

Rogán Antal hozzátette, a smegbeszélésen az MSZP kérésére érdemben nem volt szó a bevándorlás kérdéséről, noha a Fidesz meggyőződése az, hogy „Európában a problémának az egyik gyökere a bevándorlásban keresendő”. Megjegyezte, Európában 2013-ról 2014-re 130 százalékkal nőtt az illegális bevándorlók száma. „Magyarország ebből a szempontból tranzitország” – fűzte hozzá.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!