Segíteni kell a nehéz helyzetbe került nőket és anyákat!

Az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség álláspontja  szerint nem támogatható azoknak eljárásoknak a bevezetése, amelyek azt a látszatot keltik, hogy az élet megszakításához elegendő néhány tabletta bevétele. Stágel Bence, az IKSZ elnöke, kereszténydemokrata országgyűlési képviselő és Simon Beatrix, a családbarát munkacsoport képviselője hangsúlyozta: nem értenek egyet azzal a szemléletmóddal, amely az abortuszt egyfajta fogamzásgátlási módszernek tekinti.

Stágel Bence, az IKSZ elnöke, kereszténydemokrata országgyűlési képviselő és Simon Beatrix, a családbarát munkacsoport képviselője közleményében kiemelte: nem értenek egyet azzal a szemléletmóddal, amely az abortuszt egyfajta fogamzásgátlási módszernek tekinti. Az abortusztabletta, amely elpusztítja a megtermékenyített petesejtet vagy megakadályozza a beágyazódását, ugyanúgy a magzat elhajtását eredményezi, mint a sebészeti beavatkozás.

A kereszténydemokrata politikusok üdvözölték azt a tendenciát, amely az abortuszok számának csökkenését mutatja Magyarországon, ugyanakkor megjegyezték: ennek ellenére 100 élve születésre még mindig 40-50 magzatelhajtás jut. Mindenkinek tisztában kell lennie azzal, hogy az abortusztablettával történő művi terhesség-megszakítás is súlyos lelki és fizikai terhet jelent az anyának – írták, megjegyezve: fontosnak tartják, hogy az abortusz eszközeinek bővítése helyett a krízishelyzetbe került nők, anyák iránt vállalt felelősség kapjon minél nagyobb hangsúlyt.

Utaltak arra: a magzati élet védelmének a rendszerváltás utáni Magyarország jogrendszerében komoly hagyománya van, hiszen a 64/1991. évi Ab-határozat indoklásában hosszasan részletezi, hogy a magzatra, mint teljes értékű emberi lényre kell tekinteni. A hazánk által aláírt és 1991. óta hatályos ENSZ Gyermekjogi egyezménye is védi a magzati életet, mely kimondja, hogy a gyermeknek megfelelő jogi védelemre van szüksége születése előtt és után is.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!