Semjén Zsolt és Lázár János az ATV.hu-nak: Elképzelhetetlen a lex Heineken visszavonása!

Elképzelhetetlen a lex Heineken visszavonása – nyilatkozta az ATV.hunak Lázár János miniszter. Semjén Zsolt HVG.hu hírét azzal cáfolta: „Frászt!” A miniszterelnök-helyettes szerint „erkölcsileg, politikailag és jogilag is helyes és védhető” a javaslatuk – derül ki Csuhaj Ildikó cikkéből.

„Elképzelhetetlen, hogy visszavonjuk a lex Heinekent” – nyilatkozta az ATV.hu-nak Lázár János miniszter. Ezzel cáfolta a HVG.hu értesülését, miszerint a kormány máris kihátrál a törvényjavaslat mögül, mivel „a kormány jogászai szerint is védhetetlen alkotmányosan és belátták: nemzetközi bíróság előtt sem állná meg a helyét. A most tárgyalt törvényjavaslat szerint akár kétmilliárd forintra vagy letöltendő szbadságvesztéssel büntetnék az önkényuralmi jelképek – például a vörös csillag – kereskedelmi célú felhasználóját – olvasható az ATV.hu-n Csuhaj Ildikó cikkében.

„Frászt!” – reagált ugyancsak határozottan a visszavonásra vonatkozó találgatásokra Semjén Zsolt nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes. A Kereszténydemokrata Néppárt elnöke az ATV.hunak nyilatkozva szintén cáfolta, hogy meghátrálnának. Ilyet Kósa Lajos, a Fidesz parlamenti frakcióvezetője sem kért tőlük – tette hozzá.

Semjén Zsolt az ATV.hu munkatársa kérdésére leszögezte: nincs semmilyen indok arra, hogy a javaslatot visszavonják, az ugyanis erkölcsileg, politikailag és jogilag is védhető és helyes. A javaslatot bíráló ellenzéknek a kereszténydemokrata miniszter azt ajánlja megfontolásra, azt „üzeni”: az lenne a morálisan helyes, ha egy nemzeti ügyben az ellenzék a magyar ügy mellé állna. „A Csíki sör megvédése alapvetően nemzeti ügy, nem gazdasági” - állítja az ATV.hu-nak nyilatkozva Semjén Zsolt hozzátéve, hogy a javaslat nem a kormánytól indult, hanem a Hargita megyei önkormányzattól. „A kormány a székelység, és Hargita megye mögött állását fejezi ki, amikor Borbély Csaba megkeresése után megfogalmazta javaslatát” – nyomatékosított. Vagyis a „lex Heineken nemzeti ügy, nem kormányügy” – mondta Semjén Zsolt, aki szerint a balliberális oldalon evidenciaszerűen kellene az önkényuralmi jelképekkel szemben állást foglalni.

„Ha érhet minket kritika, akkor csak annyiban, hogy már korábban, a tiltott önkényuralmi jelképekről szóló törvény megszületésekor kellett volna a tiltást a kereskedelmi termékek esetében is megállapítani. De jobb későn, mint soha” – mondta az ATV.hu-nak Semjén Zsolt. Tipikus példának nevezte, „amikor egy multi gátlástalanul eltipor egy kis faluban működő kis manufaktúrát”. Ezt nem lehet megengedni – tette hozzá.

A teljes cikk ide kattintva érhető el:

http://www.atv.hu/belfold/20170321-lazar-es-semjen-az-atv-nek-elkepzelhetetlen-a-lex-heineken-visszavonasa

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!