Semjén Zsolt a Kossuth téren a 2006-os őszi tüntetéssorozat ötödik napján

Az őszödi beszéd nyilvánosságra kerülése után naponta tízezrek gyűlekezetek a Kossuth téren a Parlament előtt, követelve a miniszterelnök lemondását. A tüntetéssorozat ötödik napján Semjén Zsolt, a Kereszténydemokrata Néppárt elnöke beszédében úgy fogalmazott: „A hazugság mindig igazságtalan, mert az igazság elleplezése a célja, Gyurcsány Ferenc arról akarja meggyőzni az országot, hogy a hazugság igazság, a szélhámosság bátorság, az árulás felelős hazafiság, valamint arról, hogy az ország csődbe vitele és az emberek kifosztása haladó kormányzás. Gyurcsány Ferenc hazudott a népnek, köztársasági elnöknek, a parlamentnek, saját pártjának, és lassan talán már saját magának is hazudik” .

Semjén Zsolt beszéde a Kossuth téren

A béke az igazságosság gyümölcse, és azért vagyunk a téren, mert igazságot akarunk, mert hazánkat elborítja az igazságtalanság, és mert demokraták vagyunk – mondta a KDNP elnöke hozzáfűzve, hogy a béke csak az igazságon keresztül teremthető meg. Emlékeztetett arra, hogy Gyurcsány Ferenc is békéről beszél, de a miniszterelnök szerint ez egyenlő azzal, hogy „mi fogjuk be a szánkat, és törődjünk bele az igazságtalanságba”. De mi tudjuk, hogy nincs demokrácia démosz nélkül, és nem demokrácia az, amiből kirekesztik a népet – jegyezte meg válaszul Semjén Zsolt.

A szocialisták legnagyobb blöffje

A szocialisták legnagyobb blöffje, hogy szocialistának nevezik magukat – mondta a KDNP frakcióvezetője. Megjegyezte, „az a tény, hogy egy szocialista miniszterelnök előbb egy multimilliárdos bankár, majd egy multimilliomos seftelő, ez olyan abszurd, mintha a Kereszténydemokrata Néppárt elnöke Cicciolina lenne”. Az álszocialisták ellenzékben a szociális demagógiára, kormányzatban a legkeményebb vadkapitalizmusra képesek – utalt a kormányzat intézkedéseire, és hozzátette: „mi azt mondjuk, hogy a munka elsődleges a tőkével szemben, a magukat szocialistáknak mondók azonban páros lábbal tiporják a munkajogokat.”

Ezek az álszocialisták - miután tönkretették az országot – minden terhet a munkások és az egyszerű emberek vállára akarnak rakni, miközben a multinacionális cégek szentek és sérthetetlenek – sérelmezte a politikus. „Egy magyar vállalkozó ma Magyarországon olyan hátrányban van a multikkal szemben, hogy eleve versenyképtelen. Európában minden állam a sajátjait támogatja, de nálunk a magyar vállalkozó nem is álmodhat olyan kedvezményekről, mint amit a multik és a befektetők kapnak. Én nem akarom, hogy bárkinek hátránya legyen Magyarországon azért, mert nem magyar, de az tűrhetetlen, hogy mi hátrányban legyünk, csak mert magyarok vagyunk” – szögezte le Semjén Zsolt, és kijelentette azt is: „világossá kell tennünk, hogy a mindenkori kormány az egyetemes magyar nemzetnek felelős, nem pedig a multiknak vagy a bankoknak”.

 

Meg kell védeni a közös nemzeti vagyonunkat

A politikus szerint a jelenlegi hatalom birtokosai azért kapaszkodnak még mindig a bársonyszékükbe, mert van még olyan érték ebben az országban, amiből ki lehet fosztani a nemzetet. Ilyen a vasút, a kórházaink, az erdők, és ilyen a magyar föld is – sorolta, és leszögezte, hogy minden alkotmányos eszközt igénybe fognak venni, hogy a még megmaradt nemzeti és állami tulajdont megvédjék. Mint azt hangsúlyozta, ez a vagyon erkölcsi értelemben sem tehermentes, ugyanis évtizedeken át emberek milliói fizették a nyugdíj- és egészségügyi járulékot, miután a munkabérük nagy részét a szocialista állam elvette tőlük, mondván, hogy ezért lesz ingyenes egészségügy és méltó nyugdíj. Ezért ez a megmaradt vagyon emberöltők munkájának gyümölcse, az özvegyek és árvák fillérei, amit nem engedhetünk ellopni - szögezte le, és hozzáfűzte: „a természetjog szerint az állami vagyon azoké az embereké, akik egy életen át összegyűjtötték azt, és ez a jog erősebb jog, mint a hitelezőké.”

 

Bojkottra fel

A hazugság mindig igazságtalan, mert az igazság elleplezése a célja – mondta Semjén Zsolt. Utalt rá, Gyurcsány Ferenc arról akarja meggyőzni az országot, hogy a hazugság igazság, a szélhámosság bátorság, az árulás felelős hazafiság, valamint arról, hogy az ország csődbevitele és az emberek kifosztása haladó kormányzás. Gyurcsány Ferenc hazudott a népnek, köztársasági elnöknek, a parlamentnek, saját pártjának, és lassan talán már saját magának is hazudik – jegyezte meg a politikus, hozzátéve, hogy mindezzel megszegte miniszterelnöki esküjét, ezért persona non grata, akivel a Fidesz és a KDNP frakciók nem hajlandók együttműködni, csak a két frakcióvezető – idézte fel döntésüket a KDNP elnöke.

Emlékeztetett a hazugság atyjának, Tallerandnak egy mondására, aki szerint a beszéd arra való, hogy elleplezze a gondolatokat. A szocialisták mellett van még egy bűnös társulat, a média egy része, a lakájmédia, amely Tallerandhoz méltó módon viselkedik, és azon dolgozik, hogy elleplezze a hazugságot – mutatott rá Semjén. „Ehhez mi nem akarunk asszisztálni, ezért mostantól nem veszünk részt a Rudi Zoltán-féle, közszolgálatinak nevezett Nap-keltében” – jelentette be a politikus.

 

A kormány háromszorosan is illegitim

Ez a kormány háromszorosan illegitim: először is azért, mert megszegte a társadalmi szerződést, amikor szöges ellentétét tette annak, mint amit ígért. Másodszor illegitim a kormány azért is, mert politikusai sodorták válságba az országot, és most ők kérik az embereket, hogy vezessék ki az országot a bajból. A KDNP frakcióvezetője három felelőst nevezett meg: Gyurcsány Ferencet, Kóka Jánost és Veres Jánost, akik milliárdosként akarják a válságot megoldani, miközben a nemzet elszegényedik. Harmadrészt azért illegitim ez a kormány, folytatta Semjén, mert a két kormányzópárt képviselői maguk is bűnrészesek, hiszen végighallgatták az őszödi beszédet, és nem szóltak, csak hazudtak. „Ennek az MSZP-nek és ennek az SZDSZ-nek nincs legitimációja arra, hogy felmentést adjon Gyurcsánynak, mert ezzel a hazugsággal nyerték meg a választást” – hívta fel a figyelmet.

A mi békénk az igazság győzelme – tért vissza beszéde kezdő gondolatához Semjén Zsolt, és egy Platón-idézettel zárta mondandóját: „ha a bölcs és becsületes polgárok lemondanak arról, hogy saját maguk irányítsák a polisz, a város, az ország életét, akkor az lesz a büntetésük, hogy ostobák és gazemberek fognak uralkodni rajtuk.”

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!