Semjén Zsolt Athénban tárgyalt

Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes Theodorosz Pangalosszal, a görög kormány elnökhelyettesével Athénban többek között a líbiai helyzetről és európai uniós kérdésekről tárgyalt. A magyar kormányfő-helyettes találkozott II. Ieronimusz athéni érsekkel, aki nagyra értékelte magyar alaptörvény tervezetében a kereszténységre való utalást, s kiemelte, hogy a görög alkotmány is Isten nevével kezdődik.

Semjén Zsolt megbeszélései után telefonon elmondta, hogy görög kollégája kiemelte Magyarország uniós ügyekben betöltött szerepét, és a tárgyalásokon megállapította, hogy a tripoli magyar nagykövetség dolgozói "hősiesen végzik munkájukat" a háború sújtotta Líbiában.

A magyar kormányfő-helyettes találkozott II. Ieronimusz athéni érsekkel, aki nagyra értékelte magyar alaptörvény tervezetében a kereszténységre való utalást, s kiemelte, hogy a görög alkotmány is Isten nevével kezdődik. Az érsek – akit magyarországi látogatásra hívtak meg – üdvözölte a magyar kormány szándékát, hogy megállapodást terveznek az magyar ortodoxiával.

Semjén Zsolt a nap folyamán pártközi tárgyalásokat folytatott a most ellenzékben lévő Új Demokrácia Párt alelnökével. Stavrosz Dimasszal az Európai Néppárt ügyeiről ejtettek szót, s a görög fél rögzítette, hogy nagy érdeklődéssel figyelik a magyar gazdaságpolitikai lépéseket.

A magyar miniszterelnök-helyettes szerda este megnyitotta a magyarországi görögség történetét művészet- és vallástörténetileg bemutató kiállítást a görög oktatási miniszterrel. A megnyitón bejelentette, hogy Magyarország visszaad négy, a nemzetközi jog alapján Görögországot illető ókori vázát, amely jelenleg a Szépművészeti Múzeumban van.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!