Semjén Zsolt az ausztráliai magyarokkal emlékezik a forradalomra

Semjén Zsolt a helyi magyar közösségek meghívására október 23-26. között Ausztráliában részt vesz az 1956-os forradalom és szabadságharc tiszteletére rendezett ünnepségeken és állampolgársági eskütételeken – tájékoztatta Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője az MTI-t.  A miniszterelnök-helyettes látogatása során tájékoztatja Ausztrália magyarságát a jövő évi magyarországi választásokra való regisztráció lehetőségeiről is.

Az ünnep napján Semjén Zsolt megnyitja a melbourne-i magyar konzuli irodát és a Bocskai Központban gyertyás megemlékezés keretében a magyar közösség tagjaival együtt hajt fejet a forradalom áldozatainak emléke előtt.

Melbourne-i látogatását követően Sydney magyar szervezeteit keresi fel, többek között a Szent Erzsébet Otthonban és a Délvidéki Magyar Klubban tesz látogatást. 1956 mártírjaira istentiszteleteken és koszorúzások keretében emlékezik a város magyarságával, majd ünnepségeken idézik fel a forradalom és szabadságharc történelmi napjait.
 

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!